x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

L'inici de l'hospitalització a domicili es preveu per després de l'estiu

El SAAS projectava començar el servei durant el juny però l’arrencada es retarda
Els nous espais de cirurgia ambulatòria.

Els nous espais de cirurgia ambulatòria.

Els nous espais de cirurgia ambulatòria.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/08/2021 a les 06:56
El projecte d’hospitalització a domicili arrencarà després de l’estiu, segons les noves previsions del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). La intenció anunciada a mitjan de maig, quan el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el director general del SAAS, Josep Maria Piqué van presentar el dispositiu era que s’iniciés durant el juny. Però la resolució de qüestions de caire tècnic han retardat la posada en marxa d’aquesta nova modalitat d’hospitalització amb què es vol que el pacient guanyi en comoditat i que alhora s’estalviï en despesa sanitària, beneficiant el sistema i el mateix pacient.

Una alternativa a l’hospitalització tradicional que ja funciona fora de les fronteres i que es vol instaurar ara que la pandèmia “ha reforçat la seva idoneïtat” per evitar el risc que pacients no-Covid entrin en contacte amb el virus, tal i com es va recordar a la roda de premsa de presentació. Fa part, a més, d’un pla global de reducció de les estades hospitalàries com ho és el fet que s’estigui treballant per ampliar al màxim la quantitat d’intervencions quirúrgiques que no necessiten que el pacient es quedi a fer nit al centre sanitari. La voluntat de la direcció del SAAS és que això s’aconsegueixi en el 80% dels casos.

La direcció de l’hospital sosté que l’hospitalització domiciliària és més segura però també més econòmica. El càlcul és que suposa una rebaixa del 40% respecte a l’hospitalització tradicional: si aproximadament l’estada hospitalària costa 2.200 euros, a casa pot rondar els 1.300. Un abaratiment que també repercuteix en la butxaca del pacient, que ha d’assumir el 10% d’aquest cost.

Els candidats a poder utilitzar aquest dispositius seran de dos perfils: o bé persones grans que pateixen malalties cròniques i necessiten un ingrés puntual per rebre una atenció i tractament més intensos, o bé malalts de qualsevol edat amb una patologia aguda que necessiten ingrés per una descompensació de l’estat de salut. El domicili, però, també ha de reunir unes condicions i els malalts han de comptar amb algun cuidador per atendre’ls.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts