x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
AFERS EXTERIORS

Dos andorrans participen a l'OSCE en la formació sobre resolució de conflictes

L'agent de policia Marc Bessa durant la formació.

Dos andorrans participen a l'OSCE en la formació sobre resolució de conflictes

L'agent de policia Marc Bessa durant la formació.

M. B.
Actualitzada 02/08/2021 a les 07:02
Dos andorrans han participat per primer cop en el programa de formació en prevenció i resolució de conflictes mitjançant el control d’armaments, el desarmament i la no-proliferació d’armes de destrucció massiva que organitza l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE) conjuntament amb l’Oficina de les Nacions Unides per Afers del Desarmament (UNODA). Es tracta del Marc Bessa, agent de policia, i la Sandra Garcia, estudiant de Dret. Ells són dos dels 150 participants provinents de 60 països diferents que han realitzat durant les darreres vuit setmanes una formació orientada a persones d’entre 22 i 32 anys. “Tot i que aparentment Andorra sembli que tingui poc a veure en aquests temes, hem de saber que és molt important formar part de tots aquest convenis i estar subscrit als tractats internacionals”, va assenyalar Bessa.

Una de les temàtiques tractades va ser les armes de destrucció massiva, ja siguin nuclears, químiques o biològiques. “A la retina de tothom tenim Hiroshima i Nagasaki, però aquí de forma indirecta també es podrien patir conseqüències si es llancés a Espanya o Anglaterra”, va apuntar Bessa. Igualment, va destacar que la tecnologia nuclear pot ser emprada per a usos pacífics però també per a usos militars, esdevenint així una arma de doble tall. “La intel·ligència artificial s’utilitza tant per fer mòbils com per fer drons autònoms que llencin bombes i no estiguin pilotats per humans”, va ressaltar.

Per últim, va destacar el terrorisme com un altre dels aspectes tractats a la formació. “Per sort, i creuem els dits, aquí no ha passat mai res, però s’ha d’investigar tot i prevenir perquè Andorra malgrat ser neutre és un país de pas cap a França”, va concloure.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts