Una dona esperant a la sala després de rebre la segona dosi d'AstraZeneca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dijous es va reactivar la vacunació a l’antiga plaça de braus, que durant els darreres mesos s’ha convertit en el centre de vacunació contra la Covid-19 al Principat, després que el comú cedís l’espai al Govern.

El responsable de Protecció Civil, Cristian Pons, va informar ahir que fins divendres vinent es procedirà a administrar les segones dosis d’AstraZeneca. Segons Pons, aquests dies el centre està treballant “a mig gas”, amb uns 25 treballadors, ja que durant aquesta setmana i la vinent s’atendrà unes 1.000 persones al dia, situació que suposa la meitat de gent en comparació amb els altres moments de la vacunació.

La gent arribava ahir de forma esglaonada al recinte, on el personal treballava sense parar, malgrat els 33 graus que el termòmetre marcava a l’interior. Les persones que havien de rebre el vaccí eren ateses de forma àgil i ràpida. En Pablo, un home de 45 anys, es mostrava content amb l’organització: “Fa sis minuts que he arribat i ja m’han vacunat.” I assegurava que “ara que he completat la pauta aniré a veure la meva mare a Extremadura, ja que fa dos anys que no la veig”. Una altra senyora, de 51 anys, que també va rebre el segon vaccí ahir, va explicar que ara que ha rebut les dues dosis podrà estar més “relaxada”.

Sara Pijuan, coordinadora d’atenció primària, va celebrar que “l’assistència és molt bona” i va apuntar que, en alguns casos, “la gent s’està organitzant les vacances en funció del dia que s’ha de vacunar”. En aquest mateix sentit, Pons va assenyalar que “la gent té interès a venir i tancar el cicle de vacunació, i això és molt important”. El director de Protecció Civil es va mostrar optimista perquè “cada dia s’apunta gent a la plataforma i, actualment, hi ha 52.000 persones inscrites, que suposa un percentatge molt elevat de la població vacunable”. Segons van informar tots dos, la setmana vinent es destinarà un dia a administrar primeres dosis i, després, es començarà a posar els segons vaccins de Moderna. A partir de la segona setmana d’agost s’espera afluixar una mica el ritme i les previsions són d’atendre entre 400 i 500 persones cada dia.

tracking