ôbit

L'exsubsíndic Eduard Rossell mor als 90 anys

El difunt havia estat director del Lycée durant més d'una dècada

Condecoracions úniquesArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exsubsíndic Eduard Rossell Pujal ha traspassat avui als 90 anys. El difunt havia estat director del Lycée Comte de Foix durant més d'una dècada i ocupava el càrrec de subsíndic ambFrancesc Escudé Ferrero com a síndic durant la visita que va fer el Copríncep francès Charles de Gaulle el 23 d’octubre de 1967 al Principat. Rossell va ser subsíndic entre el 1968 i el 1972 i va ser conseller general del 1966-1967 i del 1976 al 1981.

La tasca que va desenvolupar va ser reconeguda el 1992 amb l'entrega de la Palma Acadèmica, el títol honorífic que lliura França per la contribució a la difusió de la cultura gal·la fora del seu territori.La feina d'Eduard Rossell va ser lloada com "una personalitat andorrana coneguda i reconeguda que ha fet del Lycée tota una institució a Andorra", en l'acte de lliurament del títol celebrat al centre educatiu, on també es reconéixer al’intendent Louis Blazy. L'exsubsíndic ocupava ara el càrrec de president honorari de l'Associació dels Membres de l'Ordre de les Palmes acadèmiques (AMOPA).

Eduard Rossell Pujal era membre de la Consòrcia de Casats d'Andorra la Vella i Santa Coloma que ha lamentat avui el traspa`s.

La missa funeral i l'enterrament d'Eduard Rosell Pujal es celebrarà demà a les 16 hores a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella i la família rebrà el dol al tanatori de Prat de la Creu aquesta tarda de 17 a 20 hores i demà des de les 10 a les 13 hores.

tracking