x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tributs

Hisenda espanyola no podrà perseguir esportistes per tributar a Andorra

La residència fiscal no es determina pel lloc en el qual competeixen
Cursa anterior del Mundial de MotoGP.

El Campionat del Món de MotoGP arrencarà amb dues curses a Jerez

Cursa anterior del Mundial de MotoGP.

MOTOGP
Actualitzada 30/07/2021 a les 17:34
Un gran nombre d'esportistes d'elit espanyols, destacant especialment els pilots de Moto GP, es declaraven no residents a Espanya i traslladaven la seva residència fiscal a altres països, entre els quals hi figuraven Andorra, Mònaco o Suïssa. Competidors que veien com l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) acabava atraient la seva residència fiscal cap a Espanya per exigir-los l'ingrés d'elevades quotes tributàries o imposar-los sancions extraordinàries.

Segons les informacions publicades a 'Cinco Días', el Tribunal Econòmic-Administratiu Central (TEAC) ha resolt, en una resolució guanyada el passat mes de juny per Cuatrecasas, que el criteri seguit per l'AEAT a l'hora d'atreure la residència fiscal d'aquest tipus d'esportistes professionals és problemàtica. L'obligatorietat de tributar a Espanya per passar més de 183 dies de l'any en territori espanyol no seria aplicable en aquests casos, en els quals l'esportista es passa gran part de l'any viatjant i participant en esdeveniments esportius la majoria dels quals són fora del seu país d'origen.

La resolució destapa les incoherències de l'AEAT a l'hora de considerar la residència fiscal (es basen en el fet que Espanya és el país que acull més carreres), ja que són criteris amb els quals es podria concloure que tots els pilots de Moto GP haurien de tributar a Espanya. La decisió del tribunal farà que es facin estudis individualitzats de cada cas.
Etiquetes
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts