pagament del lloguer i hipoteques dels locals

Prorrogats els ajuts per a agències de viatges i oci nocturn

Prorrogats els ajuts per a agències de viatges i oci nocturnarxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va prorrogar ahir els ajuts per al pagament del lloguer i de les quotes hipotecàries dels locals comercials d’establiments d’oci i d’agències de viatges. Tal com va afirmar la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, que ahir va exercir com a portaveu, el Govern prorroga el programa extraordinari d’ajuts al lloguer per al mes d’agost. És a dir, aquells beneficiaris de les ajudes el mes de juliol veuran renovat automàticament aquest ajut, si no especifiquen el contrari.

En aquest cas, el percentatge d’ajut és del 75% de l’import del lloguer mensual del local comercial per a tots els comerços o negocis d’oci nocturn en la categoria de pubs, sales de ball, discoteques o similars. Els ajuts s’apliquen sobre la mensualitat completa del mes de d’agost o sobre la part proporcional.

Per altra banda, l’ajut és del 50% de l’import del lloguer mensual del local comercial per a tots els comerços o negocis que, en la descripció detallada de l’activitat, tinguin la menció d’agència de viatges de manera exclusiva. Cal dir que els ajuts per als establiments del sector de l’oci nocturn estan limitats a un ajut màxim de 2.000 euros per mes, mentre que per a les agències de viatges el topall se situa en els 1.000 euros.

La ministra va justificar que aquesta pròrroga esdevé perquè “l’oci continua en una situació de tancament obligatori i les agències de viatges han tornat a una activitat molt limitada”. Per això, el Govern mantindrà durant el mes d’agost la pròrroga d’aquestes ajudes per tal de minimitzar l’impacte de les despeses de lloguer o de les quotes hipotecàries en els comptes d’explotació dels negocis, tant de l’oci nocturn com de les agències de viatges.

tracking