TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Els parquímetres intel·ligents a la capital permetran lectures al minut

La capital renovarà tots els terminals i es podrà pagar a distància

Els parquímetres intel·ligents a la capital permetran lectures al minutFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra la Vella ha convocat el concurs per adjudicar el subministrament, la instal·lació, la configuració, la posada en marxa i el manteniment del sistema de control d’estacionament de vehicles a la via pública. Un projecte previst al pressupost d’aquest exercici que consisteix en el canvi de tots els parquímetres de la parròquia (80 terminals) per substituir-los per aparells intel·ligents que facilitaran el pagament als usuaris però també el control dels tiquets als agents de circulació. Una inversió que s’ha previst que rondarà el mig milió d’euros.

Els actuals parquímetres acumulen trenta anys i només permeten pagar amb monedes o bé amb targeta de crèdit encara que ja s’ha detectat que algunes targetes estrangeres no s’accepten. Els nous terminals solucionaran aquestes disfuncions i, a més, permetran el pagament a distància a través d’una app que promourà la mateixa corporació. Un aplicatiu que facilitarà que l’usuari pugui renovar el tiquet que sap que se li caduca sense haver de desplaçar-se fins al parquímetre i el cotxe. I és que els nous aparells intel·ligents permetran un control també més eficaç dels tiquets per part dels agents de circulació. Per exemple, un vehicle del cos de circulació podrà anar equipat d’una càmera que llegirà les matrícules i podrà detectar quins tiquets estan a punt de caducar o els que ja s’han esgotat o directament els vehicles que no l’han posat.

Els 80 parquímetres actuals se substituiran per una xifra que estarà entre els 65 i 75 perquè es corregiran també disfuncions detectades en la ubicació dels aparells que permetran col·locar-ne menys. El comú rebrà ofertes fins al 29 de novembre.

tracking