x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

El 82% dels contagiats de Covid no estan vacunats

El ministre de Salut alerta que els positius entre gent de més de 60 anys estan augmentant i demana mantenir les precaucions
El ministre Martínez Benazet aquesta tarda

El ministre Martínez Benazet aquesta tarda

El ministre Martínez Benazet aquesta tarda

SFGA/JAViladot
Actualitzada 30/07/2021 a les 19:00
El nombre de contagis augmenta avui en 44 casos i s'està detectant un increment de l'edat de les persones que donen positiu per Covid, segons ha informat el ministre de Salut en la compareixença d'aquesta tarda. Joan Martínez Benazet ha explicat que el 82% dels diagnosticats amb el virus la darrera setmana no s'han vacunat i que aquesta onada de la pandèmia continua sent de menor intensitat que les anteriors però comencen a donar-se indicadors preocupants per la incidència per edat que se situa ara en una mitjana de 35 anys i s'aplana la corba en la franja de 15 a 29 anys que era la més nombrosa la setmana passada. Hi ha hagut un repunt d'infeccions entre 0 i 14 anys "que es comença a aplanar", ha comentat el ministre "i iniciem un discret increment entre 45-59 anys i dels 60 als 74". Martínez Benazet ha declarat que s'observa una reducció de la bossa de joves positius perquè s'ha incrementat el nombre dels que estan vacunats i els dels que han agafat el virus. 

El titular de Salut ha assenyalat que hi ha persones contagiades de 60, 70, 80 i 95 anys, la majoria sense vacunar, i que el virus ha arribat a aquestes edats "perquè els joves l'han passat a les capes de més edat" i ha remarcat que és necessari extremar les precaucions perquè aquests grups són més vulnerables als efectes de la Covid i podria haver un augment de la pressió hospitalària que per ara no s'està registrant. El centre té avui 7 ingressats, un menys que ahir, amb cinc afectats a planta i dos, entre ells un turista, a l'UCI amb ventilació mecànica. 

Martínez Benazet ha manifestat que s'està veient persones contagiades que han rebut la pauta completa "perquè el vaccí no protegeix al 100% i quan hi ha més circulació del virus hi ha més possibilitat de contagi". I ha reiterat que les vacunes funcionen "molt bé" i els positius entre els immunitzats "és qüestió de proporció, però funcionen bé amb la variant Delta i els afectats tenen una càrrega viral menor".

El total d'afectats pel virus arriba avui a 14.630, amb 353 casos actius, set més que ahir, i 14.150 recuperats amb 37 noves altes en les últimes hores.  

Represa de vacunació demà
El procés d'administració de vaccins ha estat aturat tres dies perqu`e el ministre ha indicat que s'ha estat ajustant l'equip de vacunació i la metodologia però demà es tornen a punxar segones dosis d'AstraZeneca i de Moderna a les persones que fa mesos o setmanes que havien rebut la primera injecció de cada fàrmac. 
Veure’n més
22
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts