x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reunió amb la secretària d'Estat de la Funció Pública

Els policies incorporats a partir de 2017 pateixen un greuge salarial de 250 euros

Hi ha 58 agents que no cobren el complement de les 'funcions permanents'

RepresentRepresentants de CFPA en la primera reunió amb la ministra Marín ants de CFPA en la primera reunió amb la ministra Marín

Representants de CFPA en la primera reunió amb la ministra Marín

Representants de CFPA en la primera reunió amb la ministra Marín

CFPA
Actualitzada 27/07/2021 a les 20:20
El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA) s'ha reunit amb la secretària d'Estat de Funció Pública, Lara Vilamala, per trobar solucions a les disfuncions salarials formulades la setmana passada a la ministra Marín.
El principal reclam de CFPA és que es corregeixi del greuge salarial que pateixen els agents que es van incorporar al cos a partir de 2017. Segons explica el vicepresident del col·lectiu, Joan Repiso, dels 200 agents que aproximadament conformen el cos de Policia, 58 no cobren el complement de la "funció permanent" que preveu la Llei de la Funció Pública. Es tracta d'una retribució que es fa als agents pel fet d'estar obligats a romandre operatius en la funció policial 24 hores al dia, 365 dies l'any, sense tenir dret a vaga ni a altres accions que puguin alterar el funcionament del servei. Repiso critica que els agents de les tres últimes promocions no cobren aquest complement, que equival a uns 250 euros mensuals i que, si no es rectifica aquesta «disfunció», tampoc el percebran els agents de la nova promoció que estan acabant la formació i que s'incorporaran d'aquí poc.

El segon punt que han traslladat a Vilamala és un possible error que un afiliat ha detectat a l'hora de calcular el preu de l'hora extra dels agents. Si es confirma, Repiso ha informat que es reclamarà que es rectifiqui amb caràcter retroactiu. Per últim, el tercer punt que han exposat es refereix a un error en un increment salarial que no es va veure reflectit en la retribució dels agents. Repiso ha apuntat que a partir de 2019 es va rectificar l'error, però reclamen que se'ls corregeixi de manera retroactiva, ja que els va afectar durant els tres anys anteriors.
Durant la reunió, Vilamala s'ha compromès a estudiar les peticions i a donar una resposta al més aviat possible.
Etiquetes
  • #2 Xavier
    (27/07/21 21:47)

    Jo estic incorporat des del 1994 i pateixo un greuge salarial de 1.245,23€ segons el salari mig de la CASS.....

    Respondre
  • #1 El dissident incòmode
    (27/07/21 21:36)

    Els polítics han convertit Andorra en un país de mantinguts, subvencionats, venuts i traïdors. I n'hi ha que tenen les quatre característiques.

    *Maleïda política del vot!.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts