organització mundial de la salut

Andorra és amb 87 anys el país amb més esperança de vida del món, segons l'OMS

Andorra és amb 87 anys el país amb més esperança de vida del món, segons l'OMSarxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha situat Andorra com a país amb més esperança de vida del món. Una classificació en la qual el Principat ha ascendit des del segon lloc al primer pel fet que aquesta estadística situa l’esperança de vida als 87 anys, davant dels 84 d’Espanya i els 83 d’un grup de països entre els quals es troba el Japó, Suïssa, Austràlia, Itàlia, San Marino, Singapur, França i Mònaco.

Les estadístiques mostren que les dones tenen per norma més esperança de vida en néixer que els homes. Aquestes dades, en el cas d’Andorra, situa les dones amb una projecció de vida en néixer de 87 anys, mentre que els homes assoleixen els 84 anys en dades estadístiques. Unes dades que en el cas dels països de l’entorn se situen també en la part alta de la graella.

Així, a França l’esperança de vida de les dones és de 85 anys, mentre que la dels homes se situa en els 79 anys. Unes dades que a Espanya s’ubiquen en els 80 i 86 anys, respectivament, i a Portugal en 84 i 77.

Malauradament el continent africà concentra les pitjors dades en aquesta classificació, amb països com Sierra Leone (43), Lesotho (50) o el Txad (51). Europa i Amèrica del Nord encapçalen per continents les millors dades, mentre que destaquen a Oceania i l’Àsia, Austràlia i el Japó, que escapen a les males dades en comparació amb els altres països de la zona.

tracking