Pandèmia mundial

Macrobotelló a la carretera d'Os de Civís amb 150 persones

Cap incidència durant la segona nit de les festes majors de Sant Julià i Escaldes

Satisfacció per apujar les multes al 'botellón'ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 150 persones van celebrar dissabte al vespre un botelló a la carretera d’Os de Civís. L’esdeveniment, en el qual, segons ha pogut saber el Diari, la policia no va actuar, es va dur a terme en un berenador pròxim a via d’accés a la població catalana i no és clar si el botelló es va produir en territori andorrà o espanyol. Els veïns de la zona van afirmar que els participants, gent jove, van estar de festa a l’indret fins ben entrada l’alba, i tenien instal·lats focus de llum per veure-hi i altaveus amb la música a un volum molt alt.

La celebració de botellons al país s’ha incrementat a causa de la irrupció de la pandèmia de Covid per la instauració de restriccions que no permet l’obertura dels establiments d’oci nocturn. Tot i que des del Govern es van prendre mesures per controlar aquesta mena d’esdeveniments, com la prohibició de vendre alcohol a les benzineres a partir de les 22 hores, el jovent troba alternatives per mantenir aquesta pràctica. A més, cal recordar que des de l’executiu es va vetar l’emplaçament de barres de restauració als esdeveniments, concretament a l’Andorra Mountain Music, la qual cosa va generar que alguns dels participants al concert de Don Diablo duguessin a terme un botelló a l’aparcament de Soldeu.

Festes majors cíviques

La segona nit de celebració de les festes majors de Sant Julià i Escaldes es va desenvolupar sense cap incidència rellevant. Així ho van notificar els agents del cos de policia, que van afirmar que durant la nit de dissabte a diumenge tan sols van dur a terme diferents controls d’alcoholèmia i uns quants tocs d’atenció i sancions al jovent. En aquest sentit, van comentar que la població es va comportar d’una manera molt cívica, tot i que caldrà veure com es desenvolupa la tercera nit de celebració.

Ambdues parròquies celebren avui la tradicional missa i ball de festa major, en què participen les autoritats del país. En el cas d’Escaldes es tracta del ball de Santa Anna i, a la parròquia laurediana, la passa.

APROPAR HISTÒRIA I CULTURA ALS TURISTES

La pubilla, la pubilleta, l’hereu, l’hereuet, la dama i la fadrina d’Escaldes van tornar a sortir ahir al carrer per apropar la història i la cultura de la parròquia als visitants en el marc de la celebració del Dia del Turisme.

apropar història i cultura a turistes

tracking