igualtat referma l'educació com a eina clau per erradicar el masclisme

Onze casos de violència de gènere al juny

Pallarés destaca l’increment dels expedients actius provinents del confinament pel virus

Onze casos de violència de gènere al junyLorena Giménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei d’atenció a les víctimes de violència de gènere va rebre un total d’onze casos nous al juny. Ho va comunicar ahir la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, qui va manifestar que tot i que la xifra de noves dones que acudeixen al servei ha disminuït notablement en comparació amb l’any passat, situant-se en 62 entre el gener i el juny d’aquest exercici, mentre que al mateix període del 2020 se’n van obrir 119, el nombre d’expedients actius que gestiona el servei segueix en augment. En total, a final de juny n’hi havia un total de 190.

“Hi ha hagut un canvi important després de la Covid, però el servei segueix gestionant una xifra tristament important de víctimes”, va dir. En aquest sentit, va refermar que l’educació és l’eina clau per prevenir i erradicar la violència de gènere, tot fent esment a la importància de les formacions que realitza l’àrea d’Igualtat, a través de les quals “hem augmentat la detecció dels casos d’agressions envers les dones”, la qual cosa “ens ajuda a gestionar-ho de manera més directa i àgil”.

Quant al perfil de les víctimes, la ministra va afirmar que no hi ha un dibuix estadístic de dones que pateixen violència de gènere, però va apuntar que han detectat que des de la irrupció del coronavirus els arriben expedients multiproblemàtics. “Ens hem trobat amb un increment de la dificultat del que representen els casos”, va indicar. Amb referència al nombre de pisos socials de què disposa el ministeri per acollir víctimes de violència masclista, va comentar que el servei disposa de cinc pisos, dels quals n’hi ha quatre d’ocupats per vuit famílies. I va recordar que el Govern també compta amb el suport de pensions, apartaments i hotels.

Pallarés va presidir ahir per primera vegada la comissió nacional de prevenció de la violència de gènere i domèstica, en la qual va explicar als membres de la comissió el reglament que el mes de març va aprovar el Govern per afavorir el dret de defensa i assistències lletrades de les víctimes de violència de gènere. El text reconeix el dret de les dones de disposar d’assistència lletrada per interposar una denúncia a la policia.

A més, va exposar que pròximament el ministeri té previst realitzar formacions als membres Col·legi d’Advocats en què es tractaran temes com la normativa internacional i nacional en la matèria, l’assistència lletrada en l’àmbit civil i penal, i se’ls explicarà la guia de col·laboració i els protocols específics d’actuació si es detecta un cas de violència.

tracking