Salita oferirà 65 places concertades assistides

El Govern amplia el conveni amb el centre sociosanitari amb 25 llocs més, deu en situació de dependència i quinze en situació greu

Salita oferirà 65 places concertades assistidesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir, a proposta de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, la modificació i ampliació del conveni amb la societat Centre de Serveis Assistencials Domus VI-Salita per a la concertació de noves places de servei de residència assistida per a persones grans. Segons va informar el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, en la qual va exercir la funció de portaveu, s’augmenten el nombre de places concertades en règim de residència assistida de 40 a 65, és a dir, 25 llocs més.

D’aquestes, quinze corresponen al servei de residència assistida per a persones en situació de dependència greu i deu places s’adreçaran a persones en situació de dependència. Actualment hi ha 35 places concertades per a persones amb dependència greu i cinc places per a persones amb dependència total. Amb l’increment d’aquestes places, tal com va detallar Filloy, el país ja disposa de 95 llocs a El Cedre, cinc a Clara Rabassa i 55 a Sant Vicenç d’Enclar, a les quals cal sumar les 65 que tindrà a partir d’ara Salita, que suposen un total de 220.

Des de l’executiu també van informar que la tarifa que haurà de pagar per aquestes places és de 1.400 euros per a les persones en situació de dependència greu i 1.800 euros per a persones en situació de dependència total.

En aquest context, s’estableix un període transitori, de manera que la tarifa fixada en aquesta addenda serà exigible per a les places d’usuaris que s’assignin després de l’entrada en vigor de l’ampliació del conveni. Pel que fa als llocs assignats amb anterioritat a l’entrada en vigor d’aquest increment, es manté el preu exigible al moment en què es van assignar. El cost global que implica aquest augment de places concertades amb la societat Centre de Serveis Assistencials Domus VI-Salita és d’un total de 195.000 euros.

tracking