x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Anunci al BOPA

Multes de fins a 1.200 euros a amos de gossos perillosos

Les resolucions per les infraccions no han pogut ser notificades personalment
Un gos considerat de raça perillosa.

Multes de fins a 1.200 euros a amos de gossos perillosos

Un gos considerat de raça perillosa.

Actualitzada 22/07/2021 a les 12:09
El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha fet públiques quatre multes a propietaris de gossos de races potencialment perilloses, segons el Butlletí Oficial que va ser publicat ahir. Segons va publicar el BOPA, el ministeri ha acordat imposar aquestes sancions als propietaris per la comissió d’infraccions tipificades a la Llei 11/2016, del 28 de juny, sobre tinença i protecció d’animals, i al reglament sobre la tinença dels gossos considerats potencialment perillosos, del 3 d’abril del 2013.

Les sancions són variables segons l’especificitat de cada cas –n’hi ha una de 360,01 euros, una altra de 720,02 i dues de 1.260,04– tot i que no s’ha informat dels motius de les sancions. L’organisme indica que el pagament s’haurà de fer dins del termini d’un mes a comptar de l’endemà de la data de publicació dels edictes al BOPA, amb l’advertència que, en cas de no fer-se, se seguirà el procediment conforme a la llei.

No posar el morrió a un gos de raça perillosa és la infracció més habitual que cometen els amos d’aquest tipus d’animals. La majoria dels expedients sancionadors es deuen a aquest motiu, segons dades del departament d’Agricultura. D’ençà de la modificació de la Llei de tinença d’animals, en què es va agilitzar la tramitació dels expedients sancionadors, Agricultura ha obert més expedient a propietaris de gossos perillosos. La segona infracció més detectada és no dur la targeta d’identificació.

També s’han donat casos de gossos deslligats, que no han estat inscrits al registre, que no estan assegurats o a qui no se’ls ha incorporat el xip.
Etiquetes
Veure’n més
19
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts