x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
protocol al centre penitenciari

La presó recupera dilluns les visites però sense comunicacions íntimes

Els familiars hauran de presentar un test d’antígens negatiu efectuat en un període màxim de quatre hores
Una de les habitacions per a vis-a-vis del centre penitenciari.

La presó recupera dilluns les visites presencials però no les íntimes

Una de les habitacions per a vis-a-vis del centre penitenciari.

Fernando Galindo
Actualitzada 22/07/2021 a les 11:09
Els interns de la presó recuperaran les visites familiars presencials dilluns de la setmana vinent. Es mantenen suspeses, però, les comunicacions íntimes i no hi ha, ara per ara, una data per reprendre-les. Així ho han acordat el ministeri de Salut i el de Justícia sempre que se segueixin les mesures sanitàries establertes per l’executiu i el centre penitenciari, que poden anar variant en funció de l’evolució de la pandèmia. La recuperació de les visites presencials es preveu en dues fases, una de més restrictiva i l’altra més laxa quan la situació sanitària del país millori. En cas que es vulnerin les normes establertes en cada moment, el reglament intern de la presó indica que es podran adoptar les mesures disciplinàries contingudes a les lleis actualment vigents.

En un inici es demanarà a tots els visitants que presentin un tests ràpid d’antígens amb un resultat negatiu efectuat el mateix dia i amb un període màxim de quatres hores. La prova es podrà efectuar a qualsevol centre sanitari que estigui degudament autoritzat, com ara laboratoris privats, farmàcies o a l’stop lab. Les persones que es trobin amb un intern hauran de presentar el justificant amb el resultat negatiu de la prova per poder accedir al centre. També caldrà que presentin una identificació personal i el carnet de la CASS.

A més, hi haurà mesures sanitàries diferents segons les condicions de cada intern amb relació a la Covid. Així, es classificaran en tres grups segons la pauta de vacunació. El primer grup estarà format pels interns que ja tinguin les dues dosis i hagin transcorregut 14 dies des de la segona vacuna. En aquest cas, es considera que la persona ja està immunitzada i, per tant, podrà efectuar la comunicació amb els visitants sense mascareta sempre que el test d’antígens que es realitza a la presó cada setmana tingui un resultat negatiu.

En el segon grup d’interns s’integraran els condemnats que s’han vacunat però només tenen una dosi o bé els que ja tenen les dues però que es considera que encara no tenen la pauta completa. Finalment, en el tercer grup entraran els presos que no s’han vaccinat. Les persones d’aquests dos grups es considera que encara no estan immunitzades i, per tant, “sota cap concepte” ni l’intern ni les visites es podran treure o abaixar la mascareta. A més, hauran de romandre a una distància d’un metre i mig. Tot plegat també estarà supeditat al fet que l’empresonat doni negatiu a les proves setmanals.

El reglament del centre penitenciari també estableix un nombre màxim de tres persones, inclòs l’intern, per romandre a l’interior de les sales de comunicació familiar per les dimensions de l’espai en qüestió. Així mateix, amb el restabliment de les comunicacions presencials es reduiran les connexions telemàtiques permeses a una per setmana tal com estava estipulat en un inici.

Sempre tenint en compte l’evolució de les dades sanitàries al país, el Govern preveu que en una segona fase es pugui plantejar que els familiars que ja estiguin immunitzats i visitin un intern que també estigui immunitzat no necessitin fer-se un test d’antígens per a les visites. De moment, però, no hi ha cap data prevista per a aquesta segona fase i se seguirà estrictament el protocol intern acordat per cada pres segons la seva pauta de vacunació.

PROTOCOL

Visites presencials

La presó permetrà de nou les visites presencials. Es mantenen suspeses, però, les comunicacions íntimes i ara per ara no hi ha una data per reprendre-les.


Test ràpid negatiu
Les persones que vulguin entrar al centre penitenciari s’hauran de fer un test d’antígens com a màxim quatre hores abans. Hauran de presentar el resultat negatiu, una identificació personal i el carnet de la CASS.

Amb mascareta
En el cas dels interns que no tenen la pauta completa de vacunació, la visita s’haurà de fer sempre amb mascareta i mantenint la distància de seguretat d’un metre i mig. Només es podran reunir un màxim de tres persones.

Segona fase
Es preveu que en una segona fase es puguin fer les visites sense test en cas que tothom estigui immunitzat.
 
UN PRES ESTÀ EN ESPERA DE LA CONFIRMACIÓ DE SALUT SOBRE SI S'HA CONTAGIAT DE SARNA
Joan Ramon Baiges - Andorra la Vella

Un pres preventiu ha estat aïllat fins a la confirmació si ha estat contagiat de sarna. El ministeri de Salut ha de donar resposta a la sospita sobre aquest cas i queda quasi descartat un brot dins de la presó. En un principi es temia que l’intern amb el qual havia compartit cel·la també pogués estar contagiat, però de moment s’ha descartat. La situació és més complicada perquè el pres es trobava al mòdul d’adaptació, on tant penats com preventius passen uns dies fins que són traslladats al seu mòdul corresponent. Tot i això, penats i preventius no mantenen contacte, però en aquesta ocasió sí que hi va haver contacte amb un intern condemnat. La sarna és molt infecciosa i cal delimitar i desinfectar bé tots els objectes i espais on hagi estat el pres. La malaltia afecta la pell i és relativament fàcil de tractar, però també és altament contagiosa, especialment en un lloc com la presó.
Etiquetes
  • #1 Pobra gent
    (22/07/21 12:54)

    Tots tenim dret a fornicar, pobra gent 

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts