El juny es tanca amb 847 aturats, un 21,6% menys que al maig

Només 82 treballadors estan en ERTO ara que només dos sectors se’n beneficien

El juny es tanca amb 847 aturats, un 21,6% menys que al maigFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La situació del mercat laboral presenta signes de millora amb l’arrencada de la temporada estival i la reactivació del turisme. El juny es va tancar amb 847 persones sense feina inscrites al servei d’Ocupació, que són un 21,6% menys que les que hi havia a les acaballes del maig (1.080). Ahir el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, que va exercir de portaveu a la roda de premsa posterior al consell de ministres, va confiar que la situació segueixi millorant un cop s’acabi aquest mes. L’executiu va recordar que per pal·liar els efectes de la pandèmia s’han tirat endavant diferents polítiques de foment de l’ocupabilitat que han afavorit aquest descens dels inscrits.

A més, la reactivació de l’economia i la consegüent necessitat de cobrir més llocs de treball també ha implicat un increment de les ofertes de feina registrades: si al maig eren 809, el juny s’ha tancat amb 1.105.

El Govern també va informar del descens dels ajuts atorgats a treballadors en atur. Al juny 198 persones sense feina percebien l’ajut per desocupació involuntària i 88 més la prestació econòmica ocasional per activitats relacionades amb el sector de la neu, un ajut que es va aprovar l’hivern passat per pal·liar els efectes d’una temporada pràcticament inexistent. Són un 16,5% menys de prestacions que les que es van donar al maig.

També presenta signes de millora la xifra d’assalariats cotitzants, que a final del mes de maig eren 36.631, un 3,6% més que el mateix mes del 2020, quan la primera onada de la pandèmia encara afectava amb força i el sector turístic seguia tancat.

La darrera xifra facilitada fa referència als treballadors en ERTO, que s’han reduït dràsticament després que l’1 de juliol entressin en vigor les noves condicions, que els limiten a només dos sectors: l’oci nocturn i les agències de viatges. Actualment són només 82 persones les que mantenen aquesta situació: 39 tenen el contracte suspès i 43 estan treballant però amb una jornada reduïda.

tracking