La informació mèdica, al mòbil

Govern crea l’app AndorraSalut, que permetrà consultar i gestionar les dades sanitàries

La informació mèdica, al mòbilFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va presentar ahir l’aplicació mòbil AndorraSalut, que permetrà als usuaris tenir tota la seva informació sanitària al dispositiu mòbil.

Segons va informar el ministre, aquesta aplicació posa l’usuari “al centre”, permetent-li gestionar la història clínica i les dades de salut. L’objectiu és “agilitzar l’accés i el control de la documentació sanitària dels pacients i empoderar-los, de manera que podran decidir com, quan, on i amb qui comparteixen la seva informació sanitària”, segons va explicar Cèsar Marquina, secretari d’Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics. Marquina també va destacar que aquesta eina permetrà la interacció amb altres sistemes sanitaris a banda de l’andorrà i que els usuaris hi podran afegir informació manualment.

Funcionalitat Covid

Xavi Grande, director de sistemes d’informació del SAAS, va detallar que de moment les funcionalitats disponibles seran les relacionades amb la Covid-19, encara que, segons va indicar, es preveu anar-les ampliant progressivament. Dins l’opció “procés Covid”, que serà la més important a l’inici, l’usuari podrà consultar tota la informació relativa a les proves, la vacuna, el certificat Covid digital i si s’ha passat o no la malaltia. També hi haurà dues funcionalitats més sobre les properes cites i informes mèdics. Altres funcions que es preveu incorporar de manera progressiva són el carnet vacunal, la recepta electrònica de medicaments o els missatges que el ministeri de Salut vulgui adreçar a la població.

Segons va informar Benazet, l’app estarà disponible “les pròximes hores o dies i, en tot cas, en menys d’una setmana” als sistemes operatius Android i iOS.

Per poder-hi accedir, serà indispensable disposar del certificat digital. Per aquest motiu, el ministre de Salut va reiterar la importància de sol·licitar-lo al més aviat possible, ja sigui a través del servei de tràmits de Govern o als comuns de Canillo, Encamp, la Massana i Escaldes-Engordany.

Aquesta aplicació dona continuïtat al projecte d’història clínica compartida que es va iniciar l’any 2017 i s’emmarca dins el programa de transformació digital d’Andorra que el Govern va presentar aquest mateix mes. Benazet també va confirmar que l’aplicació garanteix totes les recomanacions internacionals sobre seguretat i confidencialitat de les dades de caràcter personal.

Durant l’acte, Benazet va aprofitar per fer una valoració de les dades sanitàries i va apuntar que “tenim un creixement molt lent”. També va informar que el cap de servei d’urgències de l’hospital va assegurar que la pressió assistencial ha disminuït lleugerament.

Funcionalitats

1 A l’abast totes les dades sobre la COVID -19

Es podran consultar les proves que s’han fet, les vacunes administrades, el certificat Covid digital i si s’ha passat o no la malaltia.

2 Consulta de les pròximes cites i informes m`edics

L’aplicació oferirà informació relativa a les pròximes cites mèdiques que l’usuari té programades. També es podrà accedir als informes mèdics d’urgències i els relatius a les altes hospitalàries.

3 Accés a la informació del carnet vacunal

L’estat del carnet vacunal, a l’abast en un sol clic. L’usuari podrà veure quines vacunes ha rebut i si en té alguna de pendent.

4 Missatge del ministeri de salut

Per fomentar el diàleg amb la població, el ministeri de Salut podrà adreçar missatges a la població. Podran ser recomanacions o informació útil.

tracking