x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Ingressat a l'UCI un resident que havia rebut les dues dosis

Salut ha detectat 35 nous contagis des d'ahir i un total de 336 casos actius
Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Fernando Galindo
Actualitzada 21/07/2021 a les 18:15
Salut comptabilitza 35 casos més respecte al dia d'ahir, el que suposa un augment del total de persones que han patit el virus des de l'inici de la pandèmia de 14.414 dels quals resten 336 casos actius, 14 més que ahir. Les altes pugen a 13.951 amb 21 recuperats més i les defuncions es mantenen a 127. Així ho ha informat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquesta tarda on també ha puntualitzat que la taxa de reproducció és d'1,15 i que "aquesta darrera onada té un impacte inferior, l'evolució dels casos actius no arriba ni a la meitat de les onades anteriors".

Pel que fa a la situació hospitalària, Benazet ha confirmat que resten 4 pacients ingressats a planta de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 2 persones a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Segons ha especificat el ministre, un d'ells és un resident que havia rebut les dues dosis de vacunació, i es troba sense necessitat de ventilació mecànica, el que ha descrit com una "errada vacunal" perquè havien passat les setmanes necessàries d'immunització; l'altre és un turista que està ventilat mecànicament i que havia rebut una dosi de vacuna Janssen, però encara no havien passat les quatre setmanes d'immunització complerta quan es va infectar. Dels ingressats a planta, tres no estaven vacunats i un havia rebut una primera dosi.

El balanç de dades mostra un nou increment important del procés de vacunació amb l'administració d'un total de 82.349 vacunes, de les quals 49.006 corresponen a la primera dosi i 33.904 a la segona. Això suposa que ja hi ha més del 51% de la població vacunable que ha rebut la pauta completa. "Cal seguir vacunant", ha insistit Benazet. El ministre ha afegit que "la vacuna disminueix a més del 90% les formes greus que requereixen ingrés hospitalari" i ha recalcat que "les vacunes funcionen, com més persones estan vacunades el risc d'infectar-se és molt més baix". 

Prova oci nocturn
El titular de la cartera de Salut ha fet una valoració molt positiva de la prova "l'estudi es va fer amb unes molt bones condicions de seguretat, es van aconseguir diagnosticar dues persones i es farà un seguiment de prova de control". En aquest sentit, Benazet ha explicat que es treballa per fer una segona prova a l'agost per "tenir paràmetres clars d'obertura", de cara a la tardor, "haurem de valorar els resultats d'aquest primer estudi, veure si hi ha hagut o no transmissió de virus i tot això ens servirà de paràmetre per decidir si la propera prova la fem amb les mateixes condicions o les modifiquem".
Veure’n més
32
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts