Queixes veïnals

Més vigilància de la policia a l'àrea conflictiva d'Escaldes

La presència de la policia es fa visible encara que el grup juvenil segueix al mateix lloc

Més vigilància de la policia a l'àrea conflictiva d'EscaldesM. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del carrer Arnaldeta de Caboet d’Escaldes respiren des de diumenge una mica més tranquils en comprovar que s’ha intensificat la vigilància policial en aquest vial, marcat per la presència d’un grup juvenil que té atemorit el veïnat per les constants provocacions.

El control policial s’ha fet visible amb el pas de cotxes patrulla que s’aturen davant la terrassa que s’ha convertit en el seu punt de reunió. Tot i això, els joves es mantenen impassibles i fins i tot es vanaglorien de ser protagonistes als mitjans de comunicació, segons han explicat al Diari alguns testimonis.

Diumenge els joves ocupaven tres taules i segons els veïns continua el tripijoc a petita escala de marihuana. Un d’ells va deixar penjada una bossa en una tanca de la terrassa i just en aquell moment va passar un policia de paisà amb un patinet elèctric que no es va adonar d’aquest fet. Quasi immediatament un jove que transitava pel vial va agafar la bossa i va seguir caminant. Els veïns donen per fet que era una entrega de droga.

El comú és conscient de la situació i de la tensió que es viu en aquesta zona d’Escaldes, sobretot després que divendres passat una dona, que viu en un edifici del mateix carrer, es va veure amenaçada i insultada pels joves, que a més es van apoderar del seu mòbil i van intentar esborrar les dades fins que va fer acte de presència la policia. La dona anava acompanyada d’un fill petit i del gos. No és la primera vegada que tenia enfrontaments amb ells perquè els havia plantat cara en altres ocasions quan surt a passejar el gos. Alguns veïns fins i tot han canviat els seus hàbits i intenten no sortir en determinades hores.

D’altra banda, en relació amb la informació publicada ahir sobre un jove al qual s’identificava com a cap del grup, un cop consultades fonts properes, aquestes van desmentir que sigui “cap líder”, així com la seva participació en tots els fets exposats.

La publicació de les dades personals d’aquest noi no tenen cap interès informatiu relacionat amb la notícia i podrien vulnerar el seu dret a la intimitat. En cap cas hi va haver la voluntat de causar un perjudici ni que la publicació danyés la seva imatge, cosa que lamentem.

Fonts de la policia van informar que estan treballant per acabar amb la presència d’aquest grup conflictiu, encara que els veïns van puntualitzar que es tracta d’una problemàtica que va més enllà, ja que si marxen del seu lloc de trobada habitual aniran a una altra zona i, per tant, el problema seguirà latent. En la colla hi ha majors d’edat i també alguns menors.

tracking