x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Veïns atemorits per un grup de joves menors

El darrer episodi va tenir lloc divendres quan una mare amb el seu fill petit va ser insultada
El carrer Arnaldeta de Caboet d'Escaldes, ahir a la tarda.

Un grup de menors violents té atemorits a veïns d'Escaldes

El carrer Arnaldeta de Caboet d'Escaldes, ahir a la tarda.

M. R.
Actualitzada 18/07/2021 a les 11:30
Veïns de la zona central d’Escaldes i, més concretament, del carrer Arnaldeta de Caboet, que limita amb l’avinguda Carlemany, estan atemorits per la presència constant d’un grup de joves -la majoria menors- que els amenaça i insulta de forma constant de manera que els incidents es repeteixen i la intervenció de la policia és quasi diària.

El darrer i trist episodi va tenir lloc aquest divendres passat en plena llum del dia. Una dona, que viu en un edifici del mateix carrer, es va veure amenaçada i insultada pels joves, que a més es van apoderar del seu mòbil i van intentar esborrar les dades fins que va fer acte de presència la policia. La dona anava acompanyada d’un fill petit i del seu gos, un animal de raça petita. No és el primer cop que tenia enfrontaments amb ells perquè els ha plantat cara en altres ocasions quan surt a passejar el seu gos.

Dues patrulles de la policia van fer acte de presència. Els veïns, segons comenten, no estan satisfets amb la complaença dels agents, que van aconsellar a la dona que no presentés cap denúncia “perquè són menors i no hi ha res a fer”. La veritat és que estan atemorits. “Tenim por de sortir al carrer i l’actuació de la policia és massa tèbia”, i lamenten que “algun dia pot passar alguna cosa gran”.

El seu lloc habitual de trobada és la terrassa d’una marisqueria. Allà és la seva zona habitual de sis a vuit de la nit, coindicint amb la sortida de l’institut o de la feina. La majoria tenen entre 16 i 17 anys, però n’hi ha algun que ja té 18 anys. Saben que són impunes, que la llei els empara perquè no són adults. Però els veïns estan farts. Temen sortir al carrer i ser increpats. És igual si hi ha més gent pel voltant, no se n’amaguen. Els veïns denuncien que és qüotidià sentir olor a marihuana pels porros que fumen, i que un dels menors porta un Rottweiler sense morrió. I poden donar detalls “d’un cotxe en concret, d’una marca en concret i d’un color en concret que sempre està amb els joves”.
 
BATUSSES I ACTES VANDÀLICS
Els veïns qualifiquen de “violents” els joves. I lamenten que s’està “banalitzant una problemàtica que encara ens portarà a certa similitud emb el barri del Raval o la Cañada Real”. El comú, pel que saben, hi està a sobre i té constància del que passa. Els joves són coneguts per les seves provocacions. Van ser expulsats de la part del darrere de l’illa Carlemany -a l’avinguda Consell de la Terra- després d’una batussa contra agents de circulació i policia.
Veure’n més
176
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts