x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

400 persones tornen a reviure la nit a la prova pilot de l'oci nocturn

El fet de dur la mascareta posada en tot moment no va impedir que els clients gaudissin de l’experiència
Prova pilot de l'oci nocturn

Prova pilot de l'oci nocturn

Un moment de la prova pilot dins la discoteca Eivissa Experience.

Un moment de la prova pilot dins la discoteca Eivissa Experience.

Comportament excel·lent dels assistents a les dues discos

Un moment de la prova pilot dins la discoteca Eivissa Experience.

ALBERT BARILARO
Actualitzada 18/07/2021 a les 11:48
Les primeres valoracions sobre la prova pilot a les discoteques coincideixen en què va ser tot un èxit. Un alt nivell de participació es va unir amb una bona organització per a permetre que la nit del divendres es desenvolupés sense cap incidència. “Considerem que el client ha estat molt a gust. Ha pogut ballar de manera espaiada” explicava Krystel Barilaro, copropietària d’Eivissa Experience, un dels dos locals que participava a la prova pilot. De fet, aquesta discoteca té una capacitat per a 1.000 persones i la prova permetia que s’emplenés fins a 700. Finalment, però, s’hi van apuntar només al voltant d’unes 340 persones. “Es va detectar només un positiu durant el cribratge que es va fer el divendres”, detallava Barilaro. En aquest sentit, explicava que cinc persones més s’havien fet enrere a participar a l’experiència. Concretament, dues noies que es trobaven de viatge i tres altres persones que havien resultat ser contacte estret d’un positiu. “Tot i això, estem més que satisfets amb l’acollida que hem tingut, ja que som conscients que estem en ple mes de juliol i hi ha molta gent que, per diverses circumstàncies, no es pot arriscar a participar a una prova d’aquestes característiques”, assegurava Barilaro. La copropietària explicava que la discoteca havia obert en horari habitual, és a dir, de 00h a 5h de la matinada. Pel que fa a les mesures de seguretat, que obligaven els clients a dur la mascareta posada en tot moment, Barilaro assegura que tothom ho va entendre perfectament. “La gent tenia moltes ganes de sortir de festa i no els ho ha impedit el fet de portar la mascareta” afirmava mentre afegia que en algun moment havien d’avisar algun client de manera puntual perquè es col·loqués bé la mascareta. “Tothom ens demana que obrim ja d’una vegada. No els importa el fet d’haver de portar la mascareta” destacava Barilaro mentre afegia que “tothom s’ha bolcat molt. El Ministeri ho ha fet molt bé i estem molt contents amb el feedback”. Quant al protocol, només estava autoritzat que els clients s’abaixessin la mascareta en moments puntuals a l’hora de consumir la seva beguda.

En total, es té constància que van participar més de 400 persones entre les que van assistir al local Eivissa Experience i les de la discoteca Kapital. Actualment feia més d’un any i mig que les discoteques estaven tancades. Malgrat, a nivell logístic no es va detectar cap contratemps. “El personal ha sigut en la major part el mateix que hi havia i ha vingut amb moltes ganes. I quan hi ha ganes, tot va bé”, assegurava Barilaro. “Han estat uns dies de molta feina i ha estat difícil tirar endavant. Tot i això, crec que ho hem fet molt bé”, puntualitzava.
L’accés a les vendes per a participar a la prova pilot es van tancar el divendres a les 23h. A partir d’aquell moment, els inscrits van haver d’acudir al centre de vacunació de la plaça de Braus per a sotmetre’s a un test d’antígens. Automàticament, si el resultat era negatiu, s’activava un codi QR que havia habilitat el Ministeri de Salut a través d’una platafora i que anava vinculat amb la identitat de cada persona. Aquest pas previ va permetre que el divendres a la nit, abans d’entrar al local, només fos necessari contrastar el codi QR de cada persona amb la seva identificació personal. “La gent que va venir estava molt ben informada” assegurava la copropietària del local. A ta tall d’anècdota va explicar que algun client va intentar accedir a la discoteca a última hora sense haver estat testat. Fet que se li va impedir de manera immediata. Pel que fa a l’assistència, a part de residents, van assistir-hi també molts alt-urgellencs.

 
REUNIÓ PER A FER-NE LA VALORACIÓ POSTERIOR
El Ministeri de Salut realitzarà una reunió a principis de la setmana que ve per a fer una valoració total de l’experiència en què es tindran en compte tots els factors que es van veure involucrats en la prova pilot d’aquest divendres a la nit. Pel que fa als participants els dies 28 i 29 de juliol s’hauran de sotmetre a una TMA per finalitzar amb el procés de cribratge. “Estaria bé que si apareix algun positiu es fes un rastreig per a veure que aquesta persona no s’hagi contagiat en un altre lloc” proposava Krystel Barilaro.
  • #4 ThermoCELL
    (18/07/21 18:17)

    Volem qualitat ? començo a dubtar molt !

    Respondre
  • #3 Seguim
    (18/07/21 13:15)

    No hay más ciego que el que no quiere ver.

    Respondre
  • #2 Natalia
    (18/07/21 12:44)

    Fede va dir..
    Això no interessa que se sàpiga, mentrestant els veïns patint aquestes aberracions!

    Respondre
  • #1 Fede
    (18/07/21 12:03)

    I tots els botellons del voltan que ??? Santa coloma fotia por !!!!

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts