x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Benazet apel·la als no vacunats que ho facin ara “per solidaritat”

Augmenta la pressió als hospitals amb quatre ingressats per Covid, un d’ells a la UCI
Una persona rebent una de les dosis de la vacuna contra la Covid-19

Benazet insta els no vacunats que ho facin “per solidaritat”

Una persona rebent una de les dosis de la vacuna contra la Covid-19

Fernando Galindo
Actualitzada 17/07/2021 a les 06:08
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va comparèixer ahir a la tarda per actualitzar les dades de la Covid-19. Benazet també va aprofitar per fer una crida a la vacunació i recordar a la població les pautes sanitàries que es recomana seguir.

Davant l’augment de casos que el país ha anat registrant en els darreres dies, Benazet va fer una crida a la solidaritat perquè les persones que encara no s’han vacunat s’inscriguin en el registre al més aviat possible per poder rebre el vaccí. Segons el ministre, “la vacuna és l’única manera possible de sortir d’aquest malson i tornar a fer vida normal”. De fet, Benazet es va mostrar fermament convençut que “la vacuna ens protegirà d’aquest nou rebrot”, i va assegurar que la situació sanitària d’Andorra no és comparable amb la dels països veïns.

MÉS PRESSIÓ ALS HOSPITALS
Concretament, ahir es van detectar 34 nous positius, elevant els casos actius a 302. El ministre de Salut va alertar d’un augment de la pressió assistencial als hospitals. Tal com va explicar, ahir hi havia quatre persones ingressades per Covid, tres a planta i una a UCI. De les persones ingressades a planta, el ministre va informar que cap es trobava en una situació de gravetat i va destacar que una d’elles estava vacunada. Pel que fa a la persona ingressada a la unitat de cures intensives, va apuntar que es tracta d’un turista català que fa poques setmanes va rebre la dosi de la vacuna de Janssen i que, per tant, podria ser que encara no hagués desplegat els seus efectes. Malgrat això, Benazet va informar que aquest malalt més greu no havia requerit respiració assistida.


L’encarregat de la cartera de Salut també va assenyalar que Andorra va un pas al davant de molts països europeus i ho va atribuir dues decisions de l’executiu. D’una banda, la de no aturar la vacunació amb AstraZeneca davant del dubte de possibles efectes secundaris i, d’altra banda, la d’invertir l’ordre de vacunació i, en un moment donat, administrar les dosis a les persones més joves.


Malgrat l’augment de casos, Benazet es va mostrar optimista amb el bon ritme de vacunació del país. Ahir hi havia més de la meitat de la població vacunable que havia completat la pauta i un 71,4 per cent havia rebut la primera dosi. Per aquest motiu, l’executiu descarta endurir les restriccions.


EXTREMAR LA PRECAUCIÓ

El ministre de Salut va aprofitar per recordar que les persones que no han rebut cap vacuna han d’extremar la precaució, especialment “si decideixen viatjar a Catalunya on hi ha una incidència molt alta i, per tant, és fàcil que ens infectem”.

Benazet també va recomanar a les persones que només han rebut la primera dosi que vigilin perquè “la circulació del virus és important”. Pel que fa a les persones que ja han completat la pauta de vacunació, el responsable de Salut va recordar que han de seguir complint certes precaucions, encara que va admetre que quan s’ajuntin amb altres persones vacunades podran actuar amb més llibertat.
 
L'ANDORRA MOUNTAIN MUSIC SE CELEBRARÀ SENSE CAP TIPUS DE SERVEI DE BAR I RESTAURANT
Ja no es podrà menjar ni veure durant els concerts de l’andorra Mountain Music. Davant l’empitjorament de la situació sanitària, i malgrat que el Govern descarta endurir les restriccions al Principat, ahir es va anunciar una nova mesura sanitària que afecta aquest acte cultural.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va fer pública ahir la decisió de suspendre el servei de restauració i bar a l’Andorra Mountain Music. Malgrat això, el ministre va reiterar que l’acte és segur, ja que per accedir al recinte tots els assistents han de presentar una TMA o PCR negativa, realitzada amb un màxim de 72 hores, un test d’antígens d’un màxim de 24 hores o el certificat de vacunació contra la Covid-19, de com a mínim 14 dies després de la data d’administració de la darrera dosi. Aquesta mesura es començarà a aplicar avui mateix al concert de l’artista de música dance Don Diablo.
Veure’n més
86
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts