TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

França rebaixa a 24 hores la validesa del test negatiu per als viatgers des d'Espanya

El secretari d'Estat d'Afers Europeus recomana no viatjar a Espanya ni a Portugal davant el fort creixement dels contagis

França ja no demana proves per a viatges inferiors a un diaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

França ha anunciat que imposarà des d'aquest cap de setmana als viatgers procedents d'Espanya i Portugal que no estiguin vacunats un test Covid negatiu realitzat com a molt 24 hores abans, i no 72 hores com fins ara, davant el fort creixement dels contagis en aquests dos països.

El secretari d'Estat d'Afers Europeus,ClémentBeaune, ha notificat avui la mesura en una entrevista a l'emissoraFranceInfoen què ha reiterat la seva recomanació als francesos que encara no hagin reservat les seves vacances perquè no vagin a Espanya i Portugal per l'elevat risc d'aquestes dues zones. Tanmateix ha insistit que no hi haurà més impediments als desplaçaments donat que hi haurà la mateixa obligatorietat de presentar el certificat sanitari que a la resta de països.

Així mateix ha precisat que "per als que no estan vacunats quan tornin d'aquests dos països, d'Espanya i Portugal, com la situació és difícil hauran de fer-se un test a 24 hores i la mesura ha d'entrar en vigor aquest cap de setmana". No obstant no s'exigirà cap quarantena davant la regla comuna del certificat sanitari europeu.

El país veí està vivint increment de la incidència epidèmica -dimecres es van comunicar 8.875 casos, més del doble que una setmana abans- i les autoritats consideren inevitable l'arribada d'una quarta onada en unes setmanes.

El departament dels Pirineus Orientals, fronterer amb Espanya per la costa catalana, és el que téla taxa més grand'incidència de país, amb 155 casos per cada 100.000 habitants en set dies dimarts passat, de manera que gairebé quadruplicava la mitjana nacional francesa.

tracking