Un càlid comiat

L’afició diu adeu a la ronda gal·la en la cerimònia de signatures i a la sortida, mentre que d’altres passen l’espera al ‘Village’ ‘convertint-se’ en Cavendish

Un càlid comiatI. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de l’espectacular jornada de ciclisme viscuda diumenge, especialment amb l’ascens a la collada de Beixalís i amb l’arribada a Andorra la Vella, l’afició tampoc va fallar ahir al Pas de la Casa per acomiadar el Tour de França, tot i la pluja intermitent que anava caient a la localitat fronterera.

Els aficionats van poder gaudir de la presència dels ciclistes, tot i que de manera menys propera que en d’altres ocasions a causa de la Covid-19, durant la cerimònia de signatura, on els corredors anaven arribant des dels seus autobusos i pujaven al podi per saludar la gent que hi havia congregada al Pas de la Casa. Si s’hagués de fer un aplausòmetre, la cosa hauria estat força disputada entre els corredors francesos, els espanyols, els colombians Nairo Quintana i Richard Carapaz, o també alguns dels residents com Dan Martin i Julian Alaphilippe, sense oblidar-se, per suposat, de Tadej Pogacar, que ahir, sortint des del Pas de la Casa, descomptava un dia més en el calendari per guanyar el seu segon Tour de França.

Més enllà de les signatures, d’altres van preferir anar directament a la sortida per tenir el millor lloc per acomiadar la prova, com el cas del Joan, situat tot just a primera fila, que explicava al Diari que “l’altre dia vaig posar-me al final del port d’Envalira, i avui he vingut aquí per veure com sortia l’etapa”.

El ‘Village’, l’atracció

Els que tenien més sort, a més de gaudir de les signatures i de la sortida, també podien passar una estona pel Village. En aquest espai, les marques patrocinadores de la cursa tenien els seus espais i entregaven marxandatge als aficionats, els donaven esmorzar per iniciar el dia, o podien realitzar algunes activitats. Però més enllà d’això, el Village no deixava de ser també un punt més de promoció turística del país, ja que tots els acreditats entren en aquest espai, i podien gaudir dels sets que tant Andorra Turisme com el Comú d’Encamp tenien ahir.

A més de tot això, el Village també permet veure algunes imatges curioses, com gent jugant a petanca, o fins i tot veure la transformació d’un ministre en un ciclista professional, quan el titular de Turisme de sobte es convertia en Mark Cavendish quan deixava enrere el vestit per posar-se el mallot verd de líder de la classificació de la regularitat del Tour de França. Perquè al final, la cursa francesa és la prova més important del calendari ciclista a nivell mundial, ja no només pel que es veu a la carretera, si no pel que l’envolta, perquè això també c’est le Tour.

Un càlid comiat

tracking