Andorra enlluerna

Les autoritats, molt satisfetes per l’impacte aconseguit durant la sisena presència del Tour, ja somien en un futur retorn

Andorra enlluernaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sensació general entre les autoritats presents a la línia d’arribada del Tour de França a l’avinguda Tarragona era de satisfacció, orgull i el bon pòsit d’haver viscut una jornada rodona en tots els sentits. Al triomf d’etapa d’un resident, Sepp Kuss, es va afegir la bonança climatològica i el bon grapat d’aficionats que van poder gaudir de la presència de la Grande Boucle pels carrers del Principat. El cap de Govern, Xavier Espot, que va pujar al podi a repartir els premis, així com la cònsol major de la capital, Conxita Marsol i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, no va amagar que “la nostra predisposició és que el Tour pugui tornar a Andorra com més aviat, millor”. Espot va afegir en aquest sentit que “entenem que els compromisos de la cursa són importants i ells han d’apostar per la diversificació però nosaltres sempre estarem en disponibles i seguirem fent els esforços necessaris”. Marsol va ser més agosarada i va fer un desig en veu alta que, segurament, tothom signa. “Per a mi, el Tour pot venir cada any, però sabem que l’organització dels finals d’etapa està molt demanada. L’impuls que ha donat això i el que se n’arribarà a parlar ens ha de fer estar contents”.

Un país de ciclisme

El cap de Govern es mostrava molt satisfet del retorn que va tenir la quinzena etapa del Tour i va introduir que havia estat “una jornada fantàstica i no és perquè potser tendim a valorar més positivament allò que és nostre, sinó que només cal sentir els organitzadors i els comentaris de televisió”. Espot va explicar que “ha estat una etapa simbòlica, excepcional pel relleu, per la dificultat i perquè, a més, la meteorologia ha acompanyat”. Aquest és un fet no gaire evident als estius d’Andorra, i més quan el darrer precedent ens recordava l’arribada a Arcalís del 2016 i l’èpic triomf de Tom Dumoulin sota la calamarsa. “Hi ha hagut un conjunt d’ingredients que, entre tots, han fet que aquesta etapa es recordi com de les memorables del Tour de França”, va apuntar el cap de Govern. Més enllà de l’àmbit esportiu, les autoritats van voler destacar la importància que per a Andorra té el fet que milions d’espectadors “hagin pogut veure imatges fantàstiques del nostre país, dels paisatges naturals, dels colls, de la nostra natura, dels trams. És una publicitat que no es paga amb diners”, va sentenciar .

Andorra s’ha convertit i s’ha confirmat en els darrers anys com “un país de ciclisme”, no només per l’organització d’etapes com el Tour o La Vuelta, sinó per la cada cop més àmplia presència de protagonistes del pilot -actualment una cinquantena- residint al Principat. La cònsol major de la capital va posar en relleu la dificultat d’organitzar l’arribada del Tour “un esdeveniment d’aquesta magnitud” i es va mostrar satisfeta perquè “tot ha anat molt bé i la gent s’ha bolcat”.

CHRISTIAN PRUDHOMME OBRE LA PORTA A LA TORNADA DE LA CURSA A ANDORRA EN UN FUTUR

El director del Tour de França, Christian Prudhomme, no va amagar la satisfacció pel desenvolupament de la primera etapa andorrana del Tour d’enguany. “Dona gust venir a Andorra i és que, des del primer cop que ho va fer l’any 1964, el nom del país va quedar marcat en el Tour de França”. El director va destacar que “cada vegada que venim estem molt contents de veure com es fa i de l'entusiasme de tothom”. També va obrir la porta al retorn de la cursa al Principat. “Acabem de venir però, evidentment, que tornarem tot i que no sé dir quan. La candidatura d’Andorra està present sempre.

tracking