Tour de França

La 'tête de la course' real

Centenars d’aficionats al ciclisme han anat arribant des de dijous al Port d’Envalira i a la Collada de Beixalís per poder vibrar amb el retorn de la cursa des de primera línia d’acció.

La 'tête de la course' real

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 15a etapa del Tour de França arrencarà, almenys per als professionals, quan passin 20 minuts del migdia des de Ceret. Per a molts altres, però, va començar dijous o divendres, quan grups d’amics o famílies van sortir des del seu destí per arribar primers, no a l’arribada, sinó als punts estratègics del Port d’Envalira o de la Collada de Beixalís on millor es pugui veure l’arribada de la Grande boucle des de primera línia. Un d’aquests casos és el de la Marie, procedent de l’Arieja, que va viatjar amb el seu fill i alguns amics, i explicava al Diari que “portem aquí des de dijous i marxarem avui un cop acabi l’etapa”, a més, destacava que “hem estat també a Andorra, al Pas de la Casa i hem anat per aquestes muntanyes que teniu aquí al país, que són precioses”.

Precisament aquest és un dels principals motius per venir a Andorra, i és que la Marie confessava que “ens agrada molt la muntanya, volem gaudir-la, així com aquest bon temps que fa aquí”. La majoria de presents a les carreteres són habituals i gairebé professionals de buscar un bon lloc, i en aquest aspecte, la Marie relatava al Diari que “sempre que ens queda a prop de casa hi anem, i el meu fill, que està aquí, va anar-hi per primera vegada quan tenia quatre anys i des de llavors no ha fallat fins ara, que en té 37”. Però el Tour de França no només porta gent del país veí del nord, ja que a les carreteres del país hom podia veure ahir moltes banderes espanyoles, com la de dues famílies de Terrassa que estaven muntant el xiringuito al voral de la carretera i explicaven que “anem habitualment a seguir el Tour”. Tampoc faltaven les ensenyes del País Basc, així com les d’Eslovàquia, per donar suport al seu compatriota que lidera la cursa, Tadej Pogacar, o d’holandeses i portugueses, que tenien el seu pique particular a l’hora de fer la millor pintada a la carretera per donar suport als ciclistes del seu país.

Però més enllà de veure qui es quedava el millor lloc, l’altre gran duel pels revolts de la Collada de Beixalís era el gastronòmic. La Marie i els seus rostien uns entrecots en una barbacoa portàtil, mentre que uns metres més enllà, tres amics de Mont-Roig del Camp, Tarragona, degustaven un arròs. No faltava, per suposat, la nevera portàtil plena d’aigua freda per passar la calor sufocant i també alguna cervesa.

D’altres, però, van obviar la possibilitat dels cotxes o les caravanes, i van decidir pujar a Beixalís amb la seva bici per imitar els professionals que avui patiran durant l’ascens al port. Però no només d’aficionats vivia la Collada de Beixalís, ja que alguns dels residents, com José Joaquín Rojas de l’equip Movistar, també va aprofitar el dissabte per entrenar per la ruta que avui creuaran els seus companys.

La 'tête de la course' real

La 'tête de la course' real

tracking