Tour de França

Exhibició de Bauke Mollema com a tastet

El neerlandès del Trek-Segafredo s’imposa en l’etapa prèvia a l’arribada, avui, a Andorra

Exhibició de Bauke Mollema com a tastetASO / CHARLY LÓPEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bauke Mollema es va anotar, quatre anys després, la seva segona victòria d’etapa al Tour de França. Ho va fer el neerlandès del Trek-Segafredo en solitari, definint una agosarada escapada que havia teixit 30 quilòmetres abans de la meta i que li va permetre conquerir el Col de Saint Louis i creuar la meta a Quillan espolsant-se qualsevol amenaça. Patrick Konrad i Sergio Higuita van completar el podi de la catorzena etapa, la prèvia a l’arribada de la Grande Boucle a Andorra, entre Carcassone i Quillan, de 183,7 quilòmetres. L’eslovè Tadej Pogacar conserva amb solvència el mallot groc, mentre que Guillaume Martin va assolir el segon lloc del podi desbancant Rigoberto Urán, que ara és tercer a la classificació general.

Pogacar, tot i veure retallat el seu coixí respecte a l’immediat perseguidor -Martin es troba a 4’04”-, va assegurar que se sent amb confiança per mantenir el mallot groc al Principat. Va ser a Andorra on, casualment, l’eslovè de l'UAE Emirates va guanyar la seva primera etapa en una gran cursa, la de La Vuelta del 2019 que va finalitzar als Cortals d’Encamp. “Andorra m'inspira. Fa dos anys vaig guanyar allà la meva primera etapa en una gran volta. Recordo que la meva xicota hi era. Sempre adoro tornar i estic preparat, conec el recorregut i tinc confiança”, va assenyalar ahir Pogacar. “Quatre minuts són un marge adequat”, va assenyalar l'eslovè, que va indicar que tots els integrants del top 10 són “rivals potencials” perquè “un defalliment et pot fer perdre molts minuts”.

Arribada a Andorra

El pilot trepitja, per fi, territori andorrà. L’etapa d’avui del Tour, la quinzena, sortirà de Céret i finalitzarà al país, a l’avinguda Tarragona de la capital. Poc més de 191 quilòmetres, un traçat que es presenta espectacular, amb el mont de Mont-Louis, de primera categoria i enllaçant la baixada amb l’atac al Coll de Puymorens, de gairebé sis quilòmetres i un 4,7 per cent, abans d’entrar al país, pel Pas de la Casa. Posteriorment, començaran les primeres escaramusses als ascensos al Port d’Envalira -10,7 quilòmetres al 5,9 per cent- i, sobretot, el Coll de Beixalís, que es coronarà en el quilòmetre 176, a 15 de la línia d’arribada. Una etapa que suposarà un test exigent i duríssim per comprovar l’estat de les cames dels favorits i on sens dubte, moltes de les mirades les monopolitzarà el resident Enric Mas, immers de ple en la lluita per assolir un lloc al podi. El ciclista, novè en la general a 7’11” de Pogacar i a poc més de dos minuts del tercer lloc, el del colombià Rigoberto Urán, va apuntar que “conec bé el traçat de l’etapa de demà [per avui]. Arribarem a una altitud de 2.400 metres -Port d’Envalira-, tot i que poc temps, i després pugem Beixalís, que, per percentatge, potser és el port més dur del Tour d’enguany”. El resident del Movistar va afegir que “pot passar de tot” i que “espero que la duresa que ja portem acumulada ens pugui afavorir”. En aquest sentit, Mas va deixar entreveure que avui s’apuntarà a la resistència i que serà la setmana que ve -quan s’haurà de fer front a colossos com el Col du Portet, Luz Ardiden i el Tourmalet- quan es jugarà les cartes de cara a tenir un lloc al calaix final als Camps Elisis de París.

Exhibició de Bauke Mollema com a tastet

tracking