x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Carta dominical

Vives refusa la llei d'eutanàsia espanyola

El copríncep Episcopal reclama la promoció de les cures pal·liatives i l’atenció integral
Trobada amb el conseller de salut català

El copríncep Vives refusa l'eutanàsia, que el PS vol que sigui legal

Trobada amb el conseller de salut català

FIRMA FOTÒGRAF
Actualitzada 11/07/2021 a les 12:04
El copríncep Episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, ataca, en la carta dominical d’aquesta setmana, la llei d’eutanàsia aprovada recentment al parlament espanyol i es posiciona en contra d’una pràctica que el Partit Socialdemòcrata vol que es debati al Consell General després que en el congrés ordinari del passat juny el partit es mostrés totalment favorable a legalitzar-la al Principat. En la carta dominical, Vives diu que els bisbes de Catalunya “volem que es reflexioni en el moment d’entrada en vigor de la Llei de regulació de l’eutanàsia”. Reconeix que “no és fàcil ni senzill abordar el final de vida ni el patiment humà” i afirma que “amb esperit de compromís de servei a la societat, reclamem la promoció de les cures pal·liatives i el desplegament efectiu de la llei de dependència, donant realment cobertura a les necessitats dels malalts i les seves famílies”. El copríncep expressa que “davant les situacions de patiment i de final de la vida, és clau l’atenció integral, abordant patiment físic, psicològic, espiritual i social, i no prolongant la vida per tots els mitjans possibles” i que també “serà clau l’acompanyament amb amor i compassió”.

A la carta afegeix que “l’objectiu de l’eutanàsia és acabar amb la vida de la persona de forma directa i intencional” i que “des de la convicció que la vida és un do de Déu que cal respectar, el compromís de l’Església és el d’ajudar les persones a viure més d’acord amb la seva dignitat i afavorir el seu major benestar, especialment en situacions de fort sofriment o de proximitat de la mort”. Afirma que “aquestes situacions representen un desafiament per a malalts i famílies” i que “és desitjable reflexionar-hi des dels propis valors i creences, i deixar-ne constància per escrit en un Document de Voluntats Anticipades”.

Finalment, el copríncep Episcopal recorda que “incurable no és mai sinònim d’incuidable”, que “qui pateix una malaltia en fase terminal, així com qui neix amb una predicció de supervivència limitada, té dret a ser acollit, curat i envoltat d'afecte” i que “l’Església és contrària a l'acarnissament terapèutic, però reitera que l’eutanàsia i el suïcidi assistit són una derrota per a la societat i atempten contra la dignitat de la persona humana”.
 
TROBADA AMB EL CONSELLER DE SALUT CATALÀ
La Seu d’Urgell. El copríncep Joan-Enric Vives va rebre divendres el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, al Palau Episcopal. A la reunió hi van assistir també la secretària general de Salut, Meritxell Mas, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega.
Veure’n més
27
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts