x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Andorra i Catalunya volen ampliar el conveni sanitari

Consideren que el Principat sortirà abans de la cinquena onada de la pandèmia
Trobada entre Benazet i Argimon

Trobada entre Benazet i Argimon

Trobada entre Benazet i Argimon

C. Sans
Actualitzada 09/07/2021 a les 19:18
Catalunya i Andorra treballen amb la voluntat d'ampliar el conveni a nivell sanitari que hi ha entre els dos territoris, principalment entre el Principat i l'Alt Urgell. Aquest ha estat un dels temes principals en la reunió que ha tingut lloc aquest divendres a la tarda a la Seu d'Urgell entre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet; el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon; i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega.

En aquest sentit, Benazet ha explicat que els principals punts d'ampliació d'aquest conveni són de caràcter assistencial, de recerca, en aspectes lligats a les cures intensives i també a projectes de salut mental, a banda, del compartiment de les dades epidemiològiques. De fet, la situació sanitària actual de la pandèmia amb aquesta cinquena onada provocada per la variant Delta, també ha estat un dels aspectes que s'han tractat en la reunió.

Tots dos territoris segueixen demanant a la població que limiti les interaccions socials, i també, concorden en el fet que Andorra sortirà abans d'aquesta cinquena onada per l'alt percentatge de vacunació que porta, principalment, entre la gent jove. Tot i així, el ministre de Salut, ha remarcat que "ens interessa que millori tothom perquè tots depenem de tots" i si "Catalunya va malament, anem malament nosaltres". Benazet també s'ha mostrat optimista que aquesta cinquena onada s'aplanarà aviat a tot Europa pel nivell de vacunació que estan seguint tots els països.
  • #4 Lamentable!
    (09/07/21 22:44)

    ¿Què es això de compartir les dades sanitaries amb Catalunya? ¿Què serà lo proxim? ¿Compartir dades bancaries amb corea del nord? Vergonya!!

    Pero si durant el procés s'els hi van extraviar totes les dades mediques, i estaven publicades a internet, que son corruptes, ineptes i rucs!

    El Govern hauria de negociar més durament amb Espanya i Catalunya, i no compartir mesa, mantel y sábanas amb tanta asiduitat, que todo lo malo se pega i veig amb horror que els vicis politics peninsulars s'ens estan començant a pegar. 

    Respondre
  • #3 Jordi
    (09/07/21 22:32)

    Visca els Països Catalans ||*|| …!!!

    Respondre
  • #2 Quina por
    (09/07/21 22:13)

    Quina por que fa aquestes prediccions del super ministre i els catalans, d'aquí dos dies tots tancats un altre cop, espero que no

    Respondre
  • #1 Joan
    (09/07/21 20:26)

    Ara no Sr ministre!!!! Ara estan tots infectats, que es quedin a casa tancats aquests catalans 

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts