Govern "continua ultimant els detalls" perquè la UE reconegui el certificat Covid andorrà

El pont de Sant Joan ha deixat "bona ocupació" als 87 hotels que han recuperat l'activitat

El ministre de Turisme Jordi TorresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha manifestat avui que el Govern "continua ultimant els detalls perquè des de la Unió Europa s'acceptin els certificats digitals Covid emesos per Andorra" en la reunió que ha mantingut amb representants del sector turístic, allotjaments turístics i d'agències de viatges. Torres ha destacat que "ha estat un primer pas" que el document que acredita la vacunació és vàlid a França i Espanya i les agències de viatge li han plantejat la necessitat d'ampliar el reconeixement del certificat perquè "permeti consolidar la represa dels viatges a l'estranger", segons ha informat el Govern en un comunicat.

Els agents turístics han explicat en la trobada que el pont de Sant Joan ha deixat "una bona ocupacióals allotjaments que ja han reobert" i el ministeri ha remarcat que ja hi ha 87 hotels que han recuperat l'activitat dels 172 que hi ha al país "i es preveu que en els propers reobrin més establiments". L'executiu assenyala que el sector ha valorat "molt positivament els esforços d'Andorra Turisme per atreure visitants de muntanya amb els nous itineraris Macarulla i Moments" així com la celebració de l'Andorra Mountain Music, l'arribada del Tour i l'Andorra Multisport Festival.

Jordi Torres ha explicat en la reunió, que es fa quinzenalment per repassar la situació d'aquest sector, els nous criteris vigents per l'arribada de turistes que pernoctin tres o més nits al país. I ha recordat que han de presentar el certificat de vacunació amb la pauta completa fa més de dues setmanes, un certificat que acrediti que han passat la Covid fa menys de sis mesos o una prova TMA o PCR de 72 hores abans d'entrar al país o un test d'antígens fet 48 hores abans d'iniciar l'estada. Aquestes exigències no són aplicables per als visitants de França, Espanya i Portugal ni per als que provinguin de països verds del llistat del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties.

El sectorha exposat al ministre les dificultats que tenen per contractar personal per a l'estiu i Jordi Torres els ha assegurat que el Govern n'és conscient de la problemàtica "i que en una propera reunió per analitzar la situació, entre els ministeris responsables de Turisme i d’Economia i Empresa, s'intentarà donar una resposta a la inquietud del sector".

tracking