partit de futbol

Una frase de la cònsol honorària belga 'ofèn' els residents de França

Kinif es va limitar a animar Portugal contra “els petits francesos” a l’Eurocopa

Una frase de la cònsol honorària belga 'ofèn' els residents de França

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol aixeca passions, a vegades tan irreprimibles com inoportunes. Un simple comentari de la cònsol honorària de Bèlgica a Andorra, Endy Kinif, no ha passat desapercebut entre la nombrosa colònia francesa a Andorra, que l’ha trobat despectiu.

Tot arran del partit entre Portugal i França de dimecres a la nit de l’Eurocopa. Kinif va fer un curt comentari, probablement sense intenció de ferir cap sensibilitat i des del context esportiu, que no ha agradat gens els residents francesos a Andorra, tal com van fer saber a través de les xarses socials.

Kinif es va limitar a comentar des del seu compte de Facebook: “Visca Portugal! Ensenya una lliçó als petits francesos!” La rivalitat entre França i Bèlgica ve de lluny, també en l’àmbit esportiu. “Parlen molt aquests belgues, aviat se n’aniran a casa a dinar patates fregides”, va afirmar un locutor en un programa esportiu francès després d’unes paraules del jugador belga Thomas Meunier en acabar el partit davant Rússia en el debut a l’Eurocopa, en què va dir que la seva selecció continua sent la millor, unes paraules que van tenir una dura reacció a França.

La qüestió és que a escala andorrana aquesta rivalitat és també viva. Kinif va aprofundir una mica més en la ferida per afirmar: “Estic a Andorra donant suport als meus amics del consolat de Portugal! Són genials.” Per part francesa, les respostes es van activar aviat dels residents a Andorra: “Així és com parla una cònsol honorària de Bèlgica a Andorra... vergonyós!”, es va poder llegir ahir en un post. Un altre comentari, més condescendent, va justificar la cònsol perquè “s’expressa com un aficionat al futbol i crec que només parla de futbol. No hi veig el mal”. La replica: “Bé! Cal ser educat.”

La rivalitat entre els dos països veïns estava servida a la plataforma d’internet des de la visió a Andorra. “I quan llegeixo els teus comentaris sobre els belgues em sembla vergonyós. El francès fràgil que no tenim dret a canviar!”, escrivia una dona en defensa de la cònsol. La resposta va ser immediata: “Si ella hagués estat tu o jo, no hauria dit res! Però ella és la imatge de Bèlgica a Andorra, en aquest sentit la presento.” I la conversa va continuar: “De tota manera, els que parlen de futbol sense conèixer-ho sempre són els que aviven el foc. No barrejar nació amb equip.”

Només falta que les dues seleccions es trobin al torneig.

tracking