x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

L'acusat d'haver intentat violar una dona el 2017 entrarà a la presó

Actualitzada 24/06/2021 a les 12:03
L’home que va intentar violar una dona el 2017 mentre aquesta es trobava al seu domicili entrarà a la presó. El Tribunal Superior va ratificar ahir la sentència de primera instància dictada per Corts, la qual condemna l’acusat a una pena de dos anys de presó, un dels quals ferm, la prohibició de no entrar en contacte amb la víctima per un període de sis anys i una indemnització en concepte de responsabilitat civil de 3.000 euros en considerar-lo culpable d’un delicte major d’agressió sexual constitutiva de violació en grau de temptativa.

D’aquesta manera, els magistrats de la sala penal van desestimar el recurs d’apel·lació presentat per la defensa del condemnat, que sol·licitava la seva absolució. Durant la vista oral del cas al Superior el lletrat va indicar que el processat no tenia la intenció d’abusar sexualment de la presumpta víctima al·legant que la relació entre les dues parts era d’amistat i “molt estreta”. També va exposar que “potser” ella va mal interpretar les actuacions del seu representat, ja que “es tracta d’un home amb un comportament molt primari” i “amb unes capacitats intel·lectuals molt limitades”. I va apuntar que no es pot acreditar la violació perquè “no hi va haver accés carnal”. La Fiscalia va asseverar que la capacitat intel·lectual del processat no li impedia entendre el missatge de la dona, qui li va dir “no en tot moment”. “No és no. No és un potser sí, ja ho veurem”, va dir.

Durant el judici celebrat davant els magistrats de Corts, la víctima dels fets va afirmar que entre ambdós només hi havia una amistat i que ell l’havia ajudat en moments molt difícils, per la qual cosa “el considerava com un pare”. Els fets van succeir un dia mentre dinaven a casa del penat, ella va anar al bany i quan va sortir l’home l’estava esperant. Va ser llavors quan el condemnat la va agafar amb força, la va fer caure a terra, la va portar fins al dormitori i la va tirar al llit. La dona va exposar que mentre ell s’estava descordant els pantalons ella va trobar la força per etzibar-li un cop de genoll als testicles, una actuació que li va permetre escapar de l’agressor.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts