la visita acaba avui

Govern tracta l'estat de l'acord amb l'ambaixador de la UE

Lenoir s’interessa per la pandèmia i el finançament internacional

Govern tracta l'estat de l'acord amb l'ambaixador de la UESFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació negociadora de l’acord d’associació, formada pel secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, l’ambaixadora d’Andorra a la UE, Esther Rabasa, i els representants dels Coprínceps es va reunir ahir amb l’ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir, durant el segon dia de visita al país. La delegació va compartir l’estat d’avançament de les negociacions així com el calendari previst durant el segon semestre de l’any, que inclou la voluntat d’avançar substancialment en la negociació. Els representants del Govern van explicar a Lenoir els elements que configuren la posició de negociació pel que fa a la lliure circulació de persones, especialment en l’àmbit de les polítiques d’immigració.

Altres qüestions de l’agenda de la jornada van ser, d’una banda, la gestió de la crisi sanitària i la cooperació amb la UE i, de l’altra, els avenços en l’estratègia de finançament internacional. L’ambaixador es va reunir amb el ministre de Finances, Eric Jover, i els dos van destacar que aquests aspectes són especialment rellevants en el context postpandèmia.

Per poder copsar el desplegament logístic amb relació a l’administració del vaccí contra la Covid, l’ambaixador Lenoir va visitar el centre de vacunació, que va valorar molt positivament. El representant europeu va prendre nota de l’estat de situació de les diferents qüestions amb el compromís de traslladar-les als diferents interlocutors de les institucions europees.

Lenoir tanca la visita avui amb una trobada amb el cap de Govern en què podran intercanviar les impressions relatives a aquesta visita i les diferents reunions dutes a terme.

tracking