l'ús de les targetes

Els bancs facilitaran dades per conèixer els hàbits en les compres

La informació estarà encriptada i no suposa cap intromissió en aspectes dels clients

Els bancs facilitaran dades per conèixer els hàbits en les compres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorran Banking col·laborarà amb Andorra Recerca i Innovació i Estadística per elaborar informes que permetin conèixer els hàbits de compra dels turistes i residents a través de l’ús de la targeta, una informació que fins ara proporcionava VISA. El ministre d’Economia, Jordi Gallardo, ho va explicar durant la jornada Inntec. “Seran dades encriptades que permetran al comerç saber amb exactitud els comportament dels clients.”

L’actual proveïdor té una minuta massa elevada i per això s’ha tancat un acord directament amb els bancs andorrans, que tenen molt acotades les despeses que es fan amb les targetes de crèdit.

A més, a causa de les mesures sanitàries provocades per la pandèmia del coronavirus, els usuaris s’han acostumat a usar menys diners en efectiu i prefereixen pagar amb targetes o mitjançant aplicacions. Conèixer com, quan, on i què es compra és un filó per a qualsevol companyia que ajuda a prendre decisions més eficients i millorar els serveis que s’ofereixen als clients. Dades i informació són elements claus per acotar els canvis necessaris i saber què funciona millor. Per exemple, els bancs andorrans, en contra de l’opinió generalitzada, saben que durant la temporada d’estiu les compres dels visitants tenen un volum molt important, més del que realment la gent es pensa. Les últimes dades estimen que el pagament amb targeta ha augmentat si es compara amb els hàbits de consum previs a l’estat d’alarma. Però el més significatiu és el volum de compra, que s’ha incrementat de forma colossal aquest últim any. En aquest nou escenari, els bancs han jugat un paper decisiu, ja que han sabut respondre a les necessitats actuals i a l’augment de la demanda oferint una atenció virtual integral.

INFORMACIÓ

Menys efectiu

El mètode de pagament més utilitzat a Andorra per realitzar compres segueix sent la targeta de crèdit o dèbit.

Google

Google ha comprat algunes dades de transacció bancàries realitzades amb targeta. Ha adquirit informació sobre les operacions en comerços físics d'usuaris nord-americans.

Sense perill

Pagar amb targeta de crèdit o mòbil augmenta el nombre d'intermediaris que coneixen els nostres hàbits de consum, però això no ha de ser cap problema.

tracking