x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Declaració en línia de l'impost de societats

El Govern habilita un formulari web fins al 31 d’agost per realitzar el tràmit telemàticament
El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover.

Declaració en línia de l'impost de societats

El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover.

SFGA / C. Esteve
Actualitzada 24/06/2021 a les 12:03
El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va informar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres de la creació de dos formularis que s’han habilitat al portal web de Govern per poder fer la declaració telemàtica de l’impost de societats i l’impost sobre la renda dels no residents fiscals. “La nostra voluntat és ser més propers als ciutadans i als empresaris”, va manifestar Jover, que va recordar que el tràmit en línia de l’IRPF “va ser considerat un èxit”. D’aquesta manera, les 7.000 persones jurídiques concernides amb obligacions tributàries hauran de passar per aquesta “àgil” plataforma a partir de l’1 de juliol. Enguany, com a excepció “per donar més capacitat d’adaptació als formularis”, es preveu un allargament del termini per presentar les declaracions d’ambdós impostos fins al 31 d’agost.

En paral·lel, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va comparèixer davant dels mitjans de comunicació per informar que ja està a disposició dels administrats la possibilitat de realitzar en línia la sol·licitud de reserva de denominació social i a la sol·licitud d’autorització d’inversió estrangera directa. “Hem rebut moltes consultes per saber com funcionen els dos tràmits. De moment no ens consta que s’hagi elaborat cap tràmit pels dos processos digitalitzats, però llançarem una campanya de comunicació a les xarxes per fer un acompanyament empresarial a través del portal de tràmits del Govern”, va explicar Gallardo.

Llei del Pla Estadístic
D’altra banda, el titular de Presidència, Economia i Empresa va presentar ahir l’avantprojecte de la llei del pla d’estadística 2022-2025, un text que s’ha configurat com una eina fonamental per ordenar, regular i sistematitzar l’activitat del sistema estadístic nacional. D’aquesta manera, s’establirà per llei la planificació de l’activitat estadística i es determinaran els mètodes d’obtenció de la informació, així com els organismes responsables i els mecanismes de col·laboració.


Gallardo va destacar que al pla s’han incorporat noves activitats, d’entre les quals sobresurten l’estadística del lloguer d’habitatges, el balanç energètic, l’estadística de la joventut o el sistema d’indicadors per a la igualtat. A més, també hi ha noves activitats relatives a l’acord d’associació amb la Unió Europea, com ara l’índex del cost laboral harmonitzat.


+

MEDI AMBIENT
El Govern va aprovar ahir l’adjudicació dels estudis tècnics per a l’elaboració del pla nacional de residus 2021-2035. El concurs nacional ha estat atorgat a l’empresa Lavola Companyia per un import total de 40.545,00 euros.


CULTURA

El ministeri de Cultura va aprovar ahir el conveni per formalitzar la col·laboració entre el Govern i l’associació Velles Cases Andorranes per acabar la rehabilitació del vehicle Fargo amb una aportació econòmica de 10.000 euros.

INTERIOR
El Govern va aprovar ahir la modificació del reglament de l’estructura orgànica del departament d’Institucions Penitenciàries amb la voluntat de donar resposta a les necessitats operatives i de gestió del departament.

TERRITORI
El Govern va aprovar ahir la licitació d’un concurs per a l’adquisició d’un vehicle per al COEX, que ha d’estar equipat amb amb estenedora de fundents hidràulica i pala orientable per treure neu.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts