Cultura

Una peça teatral donarà a conèixer la història de Ràdio d'Andorra

L’Escena Nacional d’Andorra i l'Arxiu Nacional d'Andorra escullen el projecte 'Aquí Ràdio Andorra' de Juanma Casero per a la co-producció del 2022

Una peça teatral reproduirà la història de Ràdio d'AndorraArxiu Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Aquí Ràdio Andorra' de Juanma Caseroha estat el projecte escollit per l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) i l ‘Arxiu Nacional d’Andorra perquè s’elabori la dramatúrgia textual i escènica amb l'objectiu de donar a conèixer la història de Ràdio Andorra, una emissora que va funcionar en el context polític i social entre els anys 1940-1981. La producció de l'obra es durà a terme el 2022 i serà en petit format per a tots els públics.

Alfons Casal,director artístic de l’ENA, ha comentat que "la qualitat de les propostes rebudes ens ha fet molt difícil la selecció tant des del punt de vista artístic com de la viabilitat de la producció", encara que "finalment les possibilitats escèniques del punt de partida, el rigor històric i la possibilitat d’unir diferents disciplines i professionals escènics, ens han fet decantar la balança cap al projecte de Juanma Casero, que a més pretén fer un pont entre el passat i el present radiofònic mitjançant una poètica que ens ha resultat molt suggerent".

Casal també ha comentat que "el mateix Juanma Casero ha estat qui ho ha proposat i contactat, dels quals es donaran més detalls quan els tractes estiguin tancats i ens acostem a l’inici de la producció". "Ens van contactar perquè volien escenificar la història de Ràdio Andorra i fer accessible la seva història mitjançant una peça teatral. El material és extraordinàriament ric i la vinculació de l’Arxiu en tot el procés de producció és primordial i està sent un plaer treballar amb elles i ells", ha afegit.

tracking