rEPORTATGE

Preparatius per a una revetlla més 'normal'

La revetlla de sant joan torna a la normalitat amb la recuperació de les fogueres, la festa i la il·lusió de la població per celebrar l’arribada de l’estiu.

Preparatius per a una revetlla més 'normal'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Petards, coca, il·lusió i festa. La recuperació de la celebració de la revetlla de Sant Joan en unes condicions “normals” ha omplert el país d’alegria i ganes de passar-ho bé en família i amb amics. El plat fort de la diada seran les tradicionals coques de Sant Joan, un ingredient “indispensable” per gaudir de l’arribada de l’estiu. “Tothom es mostra content i nosaltres encara més, la gent mostra alegria i moltes ganes de passar-ho bé, tot i que estem tenint aproximadament les mateixes reserves que l’any passat, notem en l’àmbit la tornada a la normalitat, a les reunions familiars, i això ens dona vida”, va afirmar el pastisser Alexis Estopiñan, el responsable de la pastisseria d’Escaldes que porta el seu cognom.

Estopiñan va manifestar que estan registrant les mateixes reserves que durant l’any passat, però amb un component diferent: “Aquesta diada la gent vol coques més grans i durant la passada vam vendre’n moltes de petites a causa de la Covid.” I va apuntar que la feina del pastisser i del seu establiment en particular és que “compartim amb els nostres clients la il·lusió de les celebracions”, per la qual cosa va exposar que “els consumidors sempre venen a casa a buscar el dolç per compartir en família”. Per la seva banda, des de l’Espiga d’Or van informar que fins al moment “hem tingut algunes vendes”, però van matisar que la gent “acostuma a reservar el mateix 23 o l’endemà per tenir-les del dia”. Tanmateix, van dir que encara que “vinguem d’un any complicat pel coronavirus nosaltres no perdem l’esperança d’augmentar les vendes”.

MÉS VENDA DE PETARDS

L’altre sector important que està rebent la tornada de la revetlla amb il·lusió són els venedors de petards, els quals l’any passat van veure com minvaven les vendes per les mesures pel virus. “No ens podem queixar, en comparació amb el 2020 la venda està anant molt bé. Tenim la sensació que la celebració s’allargarà més enllà de dimecres i dijous, fins al cap de setmana, la població ha de recuperar l’esperit festiu i de disbauxa”, va indicar Toni Mingorance, de l’establiment Party Fiesta.

Així doncs, Anna Prat, de la botiga Petards Terrassa, va assenyalar que les vendes han augmentat “una mica”, tot al·legant que l’any passat van incrementar-se a l’últim moment i esperen que aquest es torni a repetir la mateixa situació. I va posar en relleu, de la mateixa manera que Mingorance, que per aquesta nit és necessari “deixar el gel hidroalcohòlic a casa per prevenir possibles incidents amb l’encesa de la pirotècnia”, a més de les recomanacions de cada exercici, com no cremar un petard ni un coet amb les mans i fer-ho a terra.

LA PROPOSTA DELS COMUNS

L’entrada a la normalitat també ha provocat que els comuns tornin a organitzar els esdeveniments tradicionals de la diada de Sant Joan. D’aquesta manera, a la capital se celebraran els concerts de Los Manolos i Lildami en el marc de la Festa del Poble i també es faran les tradicionals falles, aquest any, però, en tres indrets diferents per evitar aglomeracions. La Massana, Encamp i Canillo també duran a terme concerts i fogueres. Ordino té preparada la foguera i un castell de focs per finalitzar la festa. Sant Julià recupera la baixada de relleus, la cercavila i la foguera.

Preparatius per a una revetlla més 'normal'

tracking