x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
fenomen en augment

Indignació a la Seu d'Urgell per la repetició d'episodis d'ocupació

Els okupes d’una casa al barri de Sant Antoni es renten a les fonts municipals
El bloc de pisos ocupats a la plaça Europa.

Indignació a la Seu d'Urgell per la repetició d'episodis d'ocupació

El bloc de pisos ocupats a la plaça Europa.

C. S.
Actualitzada 23/06/2021 a les 12:04
La indignació entre els veïns de la Seu d’Urgell va en augment a causa dels nous episodis d’ocupacions il·legals d’habitatges. La ciutat està vivint aquest fenomen amb un profund malestar perquè genera problemàtiques de seguretat i de convivència.

Segons ha pogut saber el Diari, diverses persones han ocupat una casa al barri de Sant Antoni –que pertany a les Valls de Valira però a tocar a la Seu– i fan servir les fonts públiques per a la seva higiene personal. Molts dels veïns no entenen com la immobiliària Solvia, propietària dels pisos ocupats de la plaça Europa de la Seu, ha arribat a pagar fins a 4.000 euros a okupes, ja que no ajuda a solucionar el problema, sinó que suposa un al·licient per fer noves ocupacions il·legals.

Joan Barrera, regidor de Compromís per la Seu, es va mostrar ahir molt crític amb el comportament del consistori, de moment encara en mans de Junts. Barrera va recordar que “en 15 anys no s’ha fet ni un sol pis social municipal”, i va demanar “tolerància zero i accions contundents” per part de l’ajuntament.

El regidor socialista va voler diferenciar entre les famílies que són víctimes de la precarietat econòmica, “a les quals els serveis socials han de donar cobertura i suport”, de les altres persones que actuen de forma impune i “cometent un delicte”.

Barrera va admetre que en molts casos no hi ha una dificultat que justifiqui l’ocupació, ja que les persones inscrites a les llistes per aconseguir un pis de protecció social són molt poques, i va atribuir aquest fenomen al fet que han vist a la Seu d’Urgell una oportunitat “perquè amb prou feina tenen oposició”.

L’edil de l’oposició va remarcar que “l’ocupació no té justificació, en cap cas, i si hi ha una família amb problemes se l’ha d’ajudar i proporcionar-li un habitatge social”. Barrera va assenyalar que “allà on hi ha ocupacions hi ha problemes de convivència”.

La por dels veïns és tan gran que es poden veure molts pisos amb les portes tapiades o protegides amb plaques de metall per evitar que s’hi instal·lin persones que després costa de desallotjar.
Etiquetes
  • #6 llei i ordre
    (23/06/21 20:54)

    Tonet va dir..
    El tema okupa NO TE RES A VEURE AMB ANDORRA, ES LA MANCA DE LLEI I ORDRE A ESPANYA!!! Que es ve tolerant i potenciant des d'alguns estaments per conveniencies diverses, interessa generar caos social. Gravissimes conseqúencies...

    Respondre
  • #5 Tonet
    (23/06/21 15:45)

    La Seu s'està convertint amb el refugi social d'Andorra.

    Respondre
  • #4 Hanns
    (23/06/21 10:59)

    Esquerra republicana, Colaus, Comuns, estan al poder de la Catalunya , permeten i donen suport i protegeixen els ocupes, i delincuents , a costa dels Catalans de bona fé i de la économia que tants anys ha costat de fer i que ara per culpa d'aquests esta morin, això és el començament del caos.

    Respondre
  • #3 pepe
    (23/06/21 10:59)

    La ocupacion es la forma q tiene el señor feudal de atacar la propiedad privada de sus vasallos y siervos, en esto neocomunismo feudal de nuevo cuño, las autoridades son sus principales impulsoras.

    Respondre
  • #2 Llei i ordre
    (23/06/21 09:30)

    I que fan les autoritats???? Només parlar de l'independencia, petó la vida, a La Seu (com a la resta d'Espanya ) s'està deteriorant a passos gegantins. Quin mal quan hi ha narcisistes i corruptes al poder!!!

    Respondre
  • #1 Joan
    (23/06/21 07:06)

    Ohhhh... quina mala sort... segur que la culpa la té Andorra. Si lo Bisbe els ajuda com ha fet amb nosaltres, solucionareu lo problema en 5'!!!

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts