x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Habitatge

El Govern planteja restringir la congelació dels lloguers el 2022

Una possibilitat és “liberalitzar” els contractes que no s’han apujat des del 2019
Entrevista al ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy

Entrevista al ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy

Entrevista al ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy

El ministre Víctor Filloy durant l'entrevista a DiariTV.

El Govern planteja restringir la congelació dels lloguers el 2022

El ministre Víctor Filloy durant l'entrevista a DiariTV.

Fernando Galindo
Actualitzada 22/06/2021 a les 10:32
Habitatge aposta per flexibilitzar la congelació dels lloguers de cara al 2022 per començar a estabilitzar el mercat de pisos d’arrendament. Ho va afirmar ahir el titular de la cartera de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, durant l’entrevista a DiariTV, la televisió del Diari d’Andorra, en la qual va manifestar que la qüestió es tractarà entorn de la pròxima taula nacional amb els diversos agents implicats i que se celebrarà pels volts del mes de juliol. En aquests moments estan duent a terme diferents debats en grups reduïts per trobar una solució que beneficiï tothom i “s’han vist diverses opcions” com, per exemple, la possibilitat de “liberalitzar els contractes congelats l’any 2019 o fer-ho imposant una limitació d’augment del cost del lloguer”.

Filloy va defensar la congelació dels lloguers, la renovació automàtica dels arrendaments que es rescindeixen i la limitació de l’increment dels preus d’acord amb l’IPC com a mesures “efectives” per fer front i trobar una solució “temporal” a la problemàtica de l’habitatge. També va acceptar que les accions empreses pel Govern “són intervencionistes” i que tenen efectes “perversos” al mercat, ja que “el dia que aixequis la mesura hauràs creat una inflació enorme i caducaran molts lloguers el mateix any”. “Hem de vetllar per l’interès general de les persones i per l’economia del país”, va apuntar.

El ministre va posar en relleu que no es tracta d’una temàtica que “es pugui solucionar d’un dia a l’altre”, ans al contrari, “durant aquesta legislatura el nostre objectiu és posar les bases perquè el problema se solucioni”. “Filloy no serà el ministre que es penjarà la medalla d’haver arreglat la problemàtica de l’habitatge”, va asseverar. Filloy va destacar les mesures proposades per l’executiu, la cessió al 0% i l’exempció de certs criteris de rehabilitació per a edificis vells que es transformin en immobles de lloguer. “Hem presentat accions realistes i pragmàtiques per donar una resposta de la manera més ràpida possible”, va indicar.

NOUS MODELS D’HABITATGE
L’Institut Nacional de l’Habitatge crea dos nous models residencials de protecció oficial, un de destinat a l’ús social per a persones en situació de vulnerabilitat i l’altre per a aquelles famílies que tot i tenir ingressos, no arriben al llindar econòmic de cohesió social. En aquest sentit, el titular de la cartera d’Habitatge va recordar que ja existeix un exemple de model social amb un edifici de 22 pisos a Ciutat de Valls. “La majoria són usuaris d’Afers Socials que tenim identificats”, va asserir. Quant a l’altre model, Filloy va apuntar que l’exemple d’habitatges a un preu assequible són els que es generaran del conveni entre el comú de la capital i el Govern per a la construcció de 44 immobles de lloguer social al costat de Jovial.

 
"PERPLEXITAT" DAVANT LA MARXA DE GILI DEL PS
Filloy va assenyalar que se sent “perplex” per l’anunci de la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, de deixar la formació socialdemòcrata. “La valoració és difícil, més enllà de la perplexitat que tinc per la manca de comunicació entre les dues parts, ja que és normal que hi hagi desavinences, però la notícia es podria gestionar millor.” Tanmateix, va exposar que la decisió s’ha “d’agafar amb pinces”, tot exposant que el que pot semblar una debilitat a simple vista “pot acabar esdevenint una estratègia”.
D’altra banda, i sent qüestionat sobre els pròxims comicis generals, el ministre va deixar clar que la formació liberal “no s’ha de fusionar”. “L’A té la seva imatge, la seva ideologia, i una línia molt clara d’actuació i hem de seguir defensat la nostra idea”, va refermar. Tot i que va incidir que de la mateixa manera que en aquesta legislatura s’analitzaran les aliances a fer.
  • #10 Albert
    (22/06/21 18:32)

    Una Gran Vergonya, VIRTUS UNITA FORTIOR

    Respondre
  • #9 Jordi
    (22/06/21 13:40)

    Feta la llei.... va dir..
    Aquesta és la veritat. Es pot dir més alt però no més clar. Ens apujaran el preu del lloguer per a "fer-nos fora" (per no poder arribar-hi) i aixó farà que puguin pujar el preu sense límits. Em veig vivint sota un pont

    Respondre
  • #8 penso el mateix
    (22/06/21 12:21)

  • #7 Empresarios
    (22/06/21 10:09)

    Todos miran por su interes, nadie piensa de verdad en la gente que lo esta pasando mal porque no pueden llegar a fin de mes por el alto precio del alquiler. Los empresarios han sabido jugar bien sus cartas y bajar los pantalones a los que mandan. Bravo y mala suerte para los trabajadores de a pie que no pueden hacer mas

    Respondre
  • #6 Justo
    (22/06/21 09:27)

    Recuerdo hace 37 años, estábamos en la misma situación, lo que provoco en un piso vivian dos familias, era la unica forma de poder pagar los alquileres, y que pena, que pasado estos años estamos en la misma situació. Los perjudicados los trabajadores de a pie, no interesa que tengamos una cualidad de vida, o rico o pobre, es una pena señores.

    Respondre
  • #5 Feta la llei....
    (22/06/21 09:17)

    En no poder apujar els lloguers incita als propietaris a fer fora als llogaters per poder actualitzar el preu. Es una mesura contraproduent que desincentiva els contractes de llarga durada.

    Respondre
  • #4 joan
    (22/06/21 09:04)

    No tots els propietaris cobren lloguers de desobitats. Feines a arribar a final de mes per puguer pagar les depeses de matenimen. Per cent aquestes cada any pugen

    Respondre
  • #3 Andorra EcoCircular
    (22/06/21 08:50)

    això és el que s'entén a Andorra per economia circular. Els endollats de Govern i les grans empreses que manen al país acaparen el mercat immobiliari, el legislen al seu gust, fan una mica de teatre, generen la inflació que justifiquen els atracaments amb corbata (i sense tatuatges) i retroalimenten el cercle comprant nous edificis i ofegant una mica més a la adormida i acollonida classe treballadora de país

    Respondre
  • #2 Sara
    (22/06/21 08:22)

    És la 1a preocupació de la gent, amb aquests salaris no es pot accedir a un lloguer de mercat...caldria encara protegir un temps a la gent...sinó serà un drama...no tots però hi ha moltíssims propietaris que aprofitaran que la gent no té alternatives de lloguers ...a apujar el preu de forma desmesurada.

    Respondre
  • #1 Cicero
    (22/06/21 07:37)

    No es pot "castigar" tots els propietaris per igual j que n'hi ha que cobren lloguers mes que correctes però compten amb poder apujar l'IPC . Fora hora de posar-hi marges i una forquilla de preus. Si no s'estabilitza el tema de l'habitatge és per manca de voluntat. I tots sabem qui surt guanyant de tot això. 

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts