Quatre detinguts d'un grup que hauria fet contraban per valor de 125.000 euros

La policia ha confiscat 6.800 paquets de tabac, cinc turismes i 1.300 euros en metàl·lic

Tabac intervingut per la policia en l'operació 'Constel·lació'SFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va detenir ahir a la nit dos homes residents de 64 i 72 anys, i dos homes no residents de 32 anys, per contraban dins l'operació anomenada Constel·lació com a integrants d'un grup que hauria mogut mercaderia il·legal per valor de 125.000 euros. L'operació es va fer a les 21 hores a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria i concretament, se'ls acusa de delictes contra l’ordre socioeconòmic -contraban-, administració de justícia, i contra l’ordre públic, en el marc d'una intervenció judicialitzada des del març.

La investigació ha determinat que el valor mínim subministrat i destinat al contraban per aquesta organització criminal seria superior als 125.000 euros, segons especifica la policia. La intervenció dels agents ha servit per confiscar6.800 paquets tabac, amb un valor de 23.664 euros; cinc turismes, dos matricula del Principat, dos matricula d’Espanya i un matricula de França; i 1.300 euros en metàl·lic.

El cos de seguretat ha informat que les investigacions indiquen que els dos residents "serien presumptament els encarregats de subministrar tabac en grans quantitats a un grup organitzat de contraban de la regió de Tolosa al qual pertanyerien i, que transporta el mateix mitjançant traginers per passos d’alta muntanya".La policia explica que l'arrest dels dos detinguts no residents que formaven part de l'organització es va fer quan "recollien el tabac ja preparat en fardells en l'interior d’un turisme de matricula francesa. Tabac que prèviament havia estat comprat i acondicionat pel transport pels dos detinguts residents".

tracking