x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
SALUT

Quatre de cada deu dones afirmen estar en situació de depressió

L’observatori del primer trimestre del CRES conclou que un 15,2% de la població pateix problemes de salut mental
Joan Micó, director del CRES

Els imprescindibles de Joan Micó

Joan Micó, director del CRES

Fernando Galindo
Actualitzada 21/06/2021 a les 12:13
Un 39% de les dones afirma que es troba en situació de depressió segons es desprèn de l'observatori del primer trimestre del CRES. El director de l'ens, Joan Micó, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per donar a conèixer unes dades que reafirmen que la salut mental ha d'ocupar el centre de l'agenda política. Mitjançant el test de Goldberg, i a demanda d'un assessor del Ministeri de Salut especialitzat en aquesta matèria, Pere Bonell, l'informe conclou que un 15,2% de la població pateix problemes d'ansietat i depressió. Tot i que l'enquesta "no és una diagnosi, sinó que mesura casos probables", tal com ha matisat Micó, corrobora "la relació directa entre els problemes de salut mental i la dolenta situació econòmica".

En aquest sentit, el director del CRES ha manifestat que els acomiadaments, la precarietat i els ERTO han generat "inseguretat laboral", raó per la qual la Covid-19 té un notable impacte en els resultats de l'enquesta malgrat que les xifres actuals no es puguin comparar amb anys anteriors en no disposar de dades. A més, la prevalença dels problemes de salut mental s'agreugen quan parlem de les dones, una tendència que es repeteix al parlar de l'ansietat (31% dones i 11% homes) i de la depressió (39% dones i 17% homes). Igualment, segons ha apuntat Micó, també s'aprecien diferències per franges d'edats i es constata que la gestió emocional de la Covid-19 ha passat més factura a les persones joves, "que tenen més vida social i es passen més temps al carrer". "Treballem amb la hipòtesi que les persones grans tenen més capacitat de resiliència", ha subratllat.

L’habitatge segueix sent la gran preocupació
L’estudi ha estat realitzat entre el 9 i el 17 d’abril amb una mostra de 742 persones i amb un marge de confiança del 95,5%. A l’enquesta ha tornat a aparèixer l’habitatge, amb un 33,3%, com la principal preocupació de la ciutadania, seguit de les prestacions i les pensions amb un 15,7% i els salaris amb un 14,7%. Concretament, amb relació a l’habitatge, el percentatge de neguit s’eleva fins al 47% entre les persones de 25 i 39 anys.
Etiquetes
  • #20 Llegir abans de parlar
    (21/06/21 23:07)

    Tamarrolandia va dir..
    Suposo que ets part del col·lectiu d'homes depressius que conforma el 17% esmentat. Estaria bé llegir la notícia, a més del titular. En cap moment diu que no hi ha homes amb depressió. Ara que ja tens l'atenció que volies, és millor buscar l'ajuda d'un professional.

    Respondre
  • #19 Rafa
    (21/06/21 20:19)

    El suicidis d'homes son un 75% dels casos. 
    Ningú parla d'això.
    Hi ha parcela de victimisme per tots o no n'hi ha. 

    Respondre
  • #18 He dit
    (21/06/21 19:28)

    Proposo que ja que Govern és el responsable del confinament que a donat lloc a la crisi, es faci responsable de tot el tractament psicològic i ajudes necessàries.

    Respondre
  • #17 Gracies senyor SPOT!
    (21/06/21 18:23)

    Salaris congelats fa anys, lloguers cada cop mes alts, pisos només asequibles per youtubers, menys drets laborals, etc etc...

    Respondre
  • #16 Amadeu
    (21/06/21 18:08)

    El que és bo contra la depressió és llegir aquests comentaris, et torces de riure..

    Respondre
  • #15 Jordi
    (21/06/21 17:32)

    Xavier va dir..
    Perdona pero aquí estás exponiendo un clarísimo comentario machista. Que les pasa a las mujeres de hoy en día?pq no han pasado lo que pasaron nuestros antepasados no significa que no estemos pasando una situación dura. Realmente muy dura para muchas personas que se han quedado sin trabajo y sin ayudas!tanto hombres como mujeres!

    Respondre
  • #14 Damià
    (21/06/21 17:31)

    A mi el que em causa depressió és l'observatori de l'CRES, les estadístiques obeeixen als estàndards internacionals, els ciutadans no sóm números, xifres, dades i algorritmes de patrons de conducta.

    Respondre
  • #13 sam
    (21/06/21 17:19)

    i els homes , els gossos per culpa de la Marsol, no pateixen depressio, depressio al saber que no podran fer vida politica els tatuats..jajajaja

    Respondre
  • #12 guerres mundials
    (21/06/21 17:16)

    Alessandro va dir..
    quin comentari més intel.ligent Xavier i Alessandro agafant com exemple la segona guerra mundial..i suposo al 1943 el gueto de Varvosia per una polaca? Amb gent com vosaltres mai podrem tindre el més important per la nostra societat: empatia, ànims i coratge...només critiques de primer grau..penos

    Respondre
  • #11 Xavier
    (21/06/21 16:13)

    Alessandro va dir..
    Correcto.... Que vivan como vivieron nuestras abuelas... Eso sí que era deprimente.... En fin.... mujeres de hoy en dia....

    Respondre
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts