x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
un sinistre a la c-14 i un altre a ordino

Jornada tràgica a les carreteres amb dos morts i una ferida crítica

Un resident de 43 anys mor en un xoc múltiple a la C-14 i l’acompanyant, de 44 anys, és traslladada en estat crític a Sabadell
L'accident que va tenir lloc ahir a la C-14, a l'altura de Bassella.

Tragèdia a la carretera amb dos morts i una ferida en estat crític

L'accident que va tenir lloc ahir a la C-14, a l'altura de Bassella.

El sinistre va tenir lloc a la C-14, a l'altura de Bassella.

Tragèdia a la carretera amb dos morts i una ferida en estat crític

El sinistre va tenir lloc a la C-14, a l'altura de Bassella.

BOMBERS
L'accident es va produir a la sortida d'Ordino cap a Sornàs.

Tragèdia a la carretera amb dos morts i una ferida en estat crític

L'accident es va produir a la sortida d'Ordino cap a Sornàs.

TWITTER / A. I.
Actualitzada 20/06/2021 a les 16:50
La jornada d’ahir a les carreteres va ser tràgica per al Principat. El dia acabava amb dues víctimes mortals al volant i una tercera persona ingressada a l’Hospital Taulí de Sabadell en estat crític. El primer accident, en el qual va perdre la vida un home resident de 43 anys, va tenir lloc a la C-14. L’altre accident mortal es va produir a quarts de nou de la nit a la sortida d’Ordino cap a Sornàs. El conductor d’una moto, un home no resident de 65 anys, va perdre la vida.

El primer accident va tenir lloc pels volts de les 9 del matí en una col·lisió en què es van veure implicats tres turismes, dos andorrans i un espanyol, i un autobús també del Principat a la carretera C-14 al punt quilomètric 128-128.5, a l’altura del municipi català de Bassella, a l’Alt Urgell. El conductor d’un dels vehicles amb matrícula andorrana, un resdient de 43 anys, va morir en l’impacte i l’altre ocupant del vehicle, una dona de 44 anys també resident, va resultar ferida crítica sent traslladada a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell on hi resta ingressada. El conductor del segon turisme implicat en el xoc frontal, un home no resident de 24 anys que conduïa un vehicle amb matrícula espanyola, també va morir a l’acte.

La resta de vehicles es van veure involucrats després, dels quals dues persones més van resultar ferides lleus i van ser traslladades a l'Hospital de la Seu d’Urgell. Els ocupants de l’autobús de la companyia de transport andorrana, Andbus, van resultar il·lesos. Segons va confirmar el CEO d'AndBus Dani Vinseiro al Diari, el vehicle baixava a Barcelona a buscar un grup de turistes alemanys. Per sort els tres viatjants, el conductor i dos guies, no van resultar ferits, només es van produir danys materials no gaire greus.

Al lloc de l'accident s'hi van desplaçar sis dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues unitats i l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Les causes encara s'estan investigant, tanmateix algunes fonts apunten que s'hauria produït per un avançament imprudent.

El segon accident mortal es va produir a quarts de nou de la nit a la sortida d’Ordino, prop del pont de Sornàs. Un motorista, turista de 65 anys i amb tota probabilitat de nacionalitat holandesa, va perdre la vida en topar contra la barana protectora dels vianants. Els equips d’emergència van intentar sense èxit salvar la vida del conductor de la moto. El finat circulava amb una Ducati Multiestrada 1260, amb matrícula holandesa, i en l'accident s’hi va veure implicat un turisme Fiat Panda, amb plaques andorranes. El cotxe el conduïa un resident de 20 anys que va ser detingut per la policia com autor d'un presumpte delicte d'homicidi imprudent, segons va informar el cos d'ordre en un comunicat. Agents del Grup d'Investigació d'Accidents de Trànsit van instruir el pertinent atestat per tal d'esbrinar les causes probables de l'accident.

RETENCIONS
Els dos sinistres va tenir conseqüències per al trànsit en les vies on van tenir lloc. En el cas de la C-14, les retencions van ser importants, en tractar-se d’un tram de via molt freqüentat. S’hi va haver de tallar el trànsit entre Bassella i Ponts en ambdós sentits de la marxa, durant aproximadament tres hores, fins que la circulació va quedar restablerta, sobre les 12.30 hores, segons van informar els Mossos d'Esquadra. El conseller d'Interior català, Joan Ignasi Elena, va lamentar l'accident i va explicar que "això és la mostra que cal intensificar les accions de prevenció i control". “Darrere de cada accident mortal es destrossa una vida, però també una família” va afegir.


En el cas de l’accident a Ordino, Mobilitat va informar que es va habilitar un pas alternatiu a causa de l’accident. La circulació es va reestablir sense més complicacions al cap d’una hora.


La policia investiga les causes de l'accident mortal a Ordino

El conductor resident de 20 anys que va ser detingut ahir per la policia, arran de l'accident mortal que es va produir a quarts de nou de la nit a la sortida d'Ordino cap a Sornàs, segueix en dependències policials.  El cos policial afirma que el conductor del turisme no estava sota els afectes de l'alcohol i que l'atestat per esbrinar les causes probables de l'accident segueix en curs. De moment, el detingut es troba a comissaria i passarà a instrucció judicial aquest vespre o demà al matí.
 
ELS BOMBERS DESALLOTGEN UN RESTAURANTA D'ESCALDES PER UN FOC A LA XEMENEIA
El cos de bombers es van desplaçar ahir per un avís de foc a les 13.32 hores a un restaurant del centre d’Escaldes-Engordany. Segons van informar des del cos, l’incident s’hauria produït dins la canalització de la xemeneia del local, i va generar danys materials a més d’un gran fumatge, que va ser molt dens arran de les condicions meteorològiques i que va obligar a desallotjar els clients que en aquell moment hi estaven dinant. A causa de l’incident, els bombers van desmuntar part del llosat de la teulada i ara està pendent de reparació després que un pèrit passi a analitzar-ne l’estat. El cos també va haver d’intervenir en un accident a la CG2 de sortida d’Encamp, a l’alçada de l’edifici de FEDA per netejar la carretera després que un vehicle topés contra un arbre. Per sort únicament es van produir danys materials i retencions a la via sense cap ferit greu. Durant la mateixa tarda, un ciclista va tenir un accident al Coll d’Ordino a l’altura de l’hotel La Cabana i va ser traslladat a l’hospital, on va ser donat d’alta al cap d’unes hores amb contusions lleus i una fractura a la clavícula.
Etiquetes
  • #23 Gos caçador
    (21/06/21 13:14)

    Cal urgent carnet de punts. Les valls andorranes no pot ser la disbaixa amb la conducció...Alemanya i altres, fre a les ctres. I autopistes...imitem

    Respondre
  • #22 Pere
    (21/06/21 01:27)

    Lamento la pèrdua de tots, i enormement la de l'Arnau per la part personal en que m'afecta. Espero el millor per la seva parella.

    Dit això i veient la pseudo-politització dels comentaris... no ens equivoquem, els residents espanyols no són menys espanyols per ser residents, i nacionals o residents, un cop heu passat el túnel del Bruc en general us beveu l'enteniment i us penseu que teniu absoluta impunitat per trepitjar tota norma de sentit comú al volant.

    És una genealització, sí, però com a tal, és generalment certa.

    No hi ha gran diferència entre matrícules, moltes matrícules espanyoles que fan barbaritats acaben aparcant en en garatge on tenen una matrícula andorrana germana. PROU DE SER HIPÒCRITES, el problema és un altre que es diu PREPOTÈNCIA i ESTUPIDESA, i és tant alta i tant altiva que arriba a menysprear les normes bàsiques de circulació i convivència a la carretera.

    GENENRALMENT, a cada panyolito que mor en una carretera andorrana, hi havia un futurible resident...

    Respondre
  • #21 Ivan
    (20/06/21 17:49)

    Pep va dir..
    Totalment daccord!! Aquest doble carril no serveix de res nomès a que hi hagi accidents! No se si correspon al comú o al govern pero feu com al pont d Ordino i elimineu-lo.

    Respondre
  • #20 Quin fàstic
    (20/06/21 17:29)

    Primer de tot, el meu condol a les famílies dels difunts i molta sort perquè la dona es pugui recuperar...

    Feu FÀSTIC, morent 2 persones, 1 en estat crític, i el únic que feu és criticar a l'Andorrà, quan han dit que ha sigut l'espanyol qui anava avançant des de feia un moment fen imprudències.

    Aquí els espanyolitos i catalans us creieu que conduïu bé i que tot el que passa és sempre culpa dels Andorrans, però de veritat que no ús heu vist, us haurien de fer passar una altra vegada el carnet perquè quan veniu a Andorra, entre que feu saltar els radars expressament (ja que sabeu que mai us arribarà), direccions contràries, rotondes al reves, els "STOP" o "CEDIU EL PAS" per vosaltres no existeix, i que ús aparqueu com voleu, i ja us asseguro que no us treuen bastants punts.
    I com sempre això no va per tothom també hi ha espanyols o catalans que condueixen molt bé, qui hagi de sentir-se al·ludit, ja ho sabrà.

    Respondre
  • #19 Oscar
    (20/06/21 17:26)

    I entre tant seguim en heliports, aeroports, trens… algun dia lluitarem per lo que realiment necessitem? Ho tenim als morros i ningú ho diu. UNA CARRETERA DE DOBLE VIA FINS ANDORRA!!!

    Respondre
  • #18 tret56
    (20/06/21 13:45)

  • #17 Toubab
    (20/06/21 12:35)

    Que Deu t'aculli al seu costat, amic Arnau !

    Respondre
  • #16 Agree
    (20/06/21 12:34)

    Carles va dir..
    You are 100% correct. I have myself used, in the past, Spain as a race circuit, a bad habit picked up copying other Andorran cars over the past 6 years. I have since adjusted my behaviour and drive defensively assuming every car is out to hit me. AMG taught me an important lesson whilst on one of their courses, as a road driver with 3 metres of space if something happens the chances of avoiding an accident is ultra low.

    Drive safe everyone and drive passive/defensive.

    Respondre
  • #15 Carles
    (20/06/21 11:50)

    És una tràgic accident i el meu condol per a totes les víctimes, totes (Srs del diari, a més dels dos "residents" també va morir una altra persona)
    No sé i no tinc ni idea de qui va ser la culpa però el que si sé és que moltes te les imprudències de la c-14 venen provocades per cotxes matrícula d'Andorra, agradi o no és així. Hi passo gairebé cada dia i ho veig
    No es tracta de criminalitzar a ningú, però molts dels que vivim a Andorra el que fem allà no ho fem aquí i si a algú no li agrada el meu comentari ho sento, però és el que penso

    Respondre
  • #14 Pep
    (20/06/21 11:41)

    Sr. Mortès!! CARRIL UNIC O RADAR !!!!!!!!

    Respondre
Veure’n més
23
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts