finances

El PS titlla de “fracàs” la gestió de Jover

López critica que el Govern no ha exercit cap control a les mesures de suport a l’empresa

El PS titlla de “fracàs” la gestió de JoverCONSELL GENERAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La compareixença del ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, en què va elevar el dèficit per al 2021 al doble del previst, que es va emparrar fins als 129 milions d’euros, continua aixecant polseguera. “Aquestes dades són un evident fracàs del ministre Jover” va dir el president del grup parlamentari del PS, Pere López. El socialdemòcrata va recordar que “durant la tramitació pressupostària ja li vam dir al ministre que aquells números no s’aguantaven”.

El líder del PS però va anar més enllà en la seva crítica, i ja va parlar de les contradiccions que presentava el pressupost extraordinari presentat pel Govern. En aquest sentit, va comentar que “rascant una mica, especialment en la partida d’ingressos, el ministre en comptabilitza provinents de la taxa de carboni que no es produiran aquest any, ja que els grups parlamentaris que li donen suport li han esmenat i no es produiran, com a molt aviat, fins a principis del 22”. “No serveix de res aplicar uns ingressos que ja saps que no els tindràs per tal que el pressupost aguanti millor els números” va sentenciar López.

Una altra de les qüestions que preocupa el president del Partit Socialdemòcrata és com afronta el ministre aquest important augment del dèficit. “Jo el que espero del titular de la cartera de Finances, enmig d’una crisi com la que estem passant, no és que sigui optimista, és que sigui realista i faci uns números que s’ajustin al que realment és. Perquè al cap i a la fi, la realitat en què vivim és tossuda”.

Les despeses presentades en el nou pressupost també van formar part de les crítiques del Partit Socialdemòcrata. I, més concretament, la gestió feta per part del Govern de les ajudes per a les empreses. “Nosaltres, malgrat no haver-hi donat suport, no critiquem que s’hagi ajudat les empreses que ho necessiten. Fins i tot, amb els autònoms, haguéssim anat més enllà” va dir López, per afegir que “el que realment ens preocupa és que el Govern no ha fet cap tipus de control d’aquestes ajudes i no s’ha fet un seguiment i estem parlant de diners públics. I ens consta que algunes grans empreses han pogut abusar dels mecanismes”.

Des del PS van recordar que la president suplent del grup parlamentari, Judith Salazar, havia denunciat la manca de control. “Com deia abans, estem parlant de diners públics i la gestió ha de ser molt rigorosa” va comentar el líder vermell, que va ressenyar que “aquests excessos que s’han produït amb les ajudes, ho acabarem pagant entre tots més endavant amb més dèficits per part del Govern”.

López va afirmar que des del grup parlamentari “estem valorant fer una demanda d’informació” però no es va mostrar gaire optimista amb els resultats, ja que, segons va recordar, “ja vam intentar que se’ns informés de les empreses que s’havien beneficiat dels crèdits tous i ens van dir que eren dades confidencials. Ara probablement passi el mateix”.

tracking