Els fets van succeir dijous passat

La guàrdia civil comissa 46.645 euros a la duana de la Farga

La guàrdia civil comissa 46.645 euros a la duana de la FargaGUÀRDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guàrdia civil va comissar 46.645 euros dijous passat a la duana de la Farga de Moles per la comissió de tres infraccions a la normativa sobre blanqueig de capitals. Els agents del cos espa­nyol van aturar dijous pels volts de les 13 hores quatre persones que accedien pel carril verd, de res a declarar, amb un cotxe de la marca Mini amb matrícula espanyola. Davant la demanda dels agents de la guàrdia civil sobre si portaven diners en efectiu, dos dels ocupants, un home i una dona de nacionalitat espanyola i de 36 i 34 anys, respectivament, van manifestar que sí, que entre els dos portaven 39.560 euros, i en l’escorcoll que van fer van trobar aquesta quantitat a l’interior de dues ronyoneres.

La segona actuació va ser el mateix dijous a les 18.35 hores quan pel mateix carril verd va accedir un vehicle de la marca Porsche amb matrícula andorrana, ocupat per un home de 41 anys de nacionalitat russa però resident a Andorra. El mateix va manifestar que portava 10.000 euros, però que no entenia per què ho havia de declarar. Una vegada fiscalitzat el vehicle i l’ocupant, es van localitzar 10.000 euros a l’interior d’un sobre i la resta en metàl·lic a l’interior de la cartera.

Els agents duaners van aixecar tres actes per la comissió de tres infraccions a la normativa sobre blanqueig de capital, per superar la quantitat que es pot passar per la duana sense declarar. Els infractors van continuar el viatge amb 1.000 euros cadascun, en concepte de mínim de supervivència, i la resta de diners van quedar a la duana a disposició de la comissió per a la prevenció del blanqueig de capitals i infraccions monetàries del Banc d’Espanya.

tracking