x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
En mans de la policia

Intent d'estafa amb un perfil fals a WhatsApp del Copríncep episcopal

L’estafador oferia agilitzar la petició de residència passiva a canvi de diners
La denúncia per la suplantació d'identitat del cap de Govern. A dalt, la conversa amb el perfil fals del Copríncep episcopal.

Intent d'estafa amb un perfil fals de WhatsApp de Vives

La denúncia per la suplantació d'identitat del cap de Govern. A dalt, la conversa amb el perfil fals del Copríncep episcopal.

Actualitzada 19/06/2021 a les 12:02
Un home ha posat en mans de la policia la suplantació del perfil del Copríncep episcopal a Whats­App. L’home, una reconegut militant en causes solidàries, metges de professió ara jubilat i activista de la Creu Rosa i de la Mitja Lluna, és conegut internacionalment per haver representat molts països en l’ONG, com ara la Xina, Rússia, el Regne Unit o els Emirats Àrabs.

Actualment es troba a Andorra tramitant els permís per aconseguir la residència passiva i fa uns dies va rebre un missatge a nom de Joan-Enric Vives en el qual li oferia suport per facilitar-li la residència. Ramon Casalpeu, que ahir va explicar que ja l’han intentat estafar diverses vegades pel mateix mètode, va sospitar que el seu interlocutor no era el bisbe. Per això li va seguir el joc i va continuar amb la conversa, però va demanar canviar al català. El presumpte estafador ho va fer, però no va acceptar passar a una trucada d’àudio per tancar un possible acord. Acte seguit va ser bloquejat i Casalpeu va informar ahir la policia.

Curiosament, però, ahir va tornar a rebre un missatge d’una suposada secretària del Copríncep qie li demanava que el desbloquegés perquè el volien ajudar. “Vaig tallar ràpidament la comunicació quan vaig veure que no era capaç de fer servir el català”, explica aquest neurocirurgià jubilat, que explica que coneix Vives perquè van estudiar medicina junts.

Fonts del bisbat van explicar que desconeixen aquest afer i van remarcar que el Copríncep no té cap compte de WhatsApp, però que ho investigaran i si cal emprendran accions legals. Es tracta d’un número de telèfon dels Estats Units, concretament de la ciutat de Milwaukee.

No és el primer cop que li passa un fet com aquest. Fins i tot va reconèixer que en alguna ocasió ha perdut diners perquè ha caigut en el frau. Fa temps va rebre un missatge, per la mateixa via, a nom del president d’Andorra, Xavier Espot, però amb una foto de Toni Martí, en el qual se li demanaven 5.000 euros per a despeses bancàries a canvi d’agilitzar la seva demanda per poder residir a Andorra.
Etiquetes
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts