Nombroses incidències

La tempesta fa estralls

La tromba d’aigua i el fort vent provoquen inundacions i incidents a tot el territori

El miratge de la torre inclinadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tímida pluja que va caure durant el matí d’ahir amagava una calma tensa. I és que a partir de les tres de la tarda, el canvi sobtat del temps va sacsejar el país de dalt a baix. Cues, talls de carretera i diversos incidents van ser algunes de les conseqüències que va provocar el fort temporal arreu del país.

Segons va informar el cos de bombers, la majoria de successos es van produir per la caiguda d’arbres. L’incident més greu es va donar pels volts de les quatre de la tarda, quan un fort vent acompa­nyat de pluja va provocar la caiguda d’un arbre a la carretera general 3 entre la Massana i Ordino, que va tallar la circulació durant més de mitja hora. Els bombers i els efectius del COEX van treballar en la retirada de l’arbre de grans dimensions que ocupava tota la calçada i mantenia tallat el trànsit. A través de les xarxes socials, Mobilitat va recomanar als conductors fer els desplaçaments entre les dues parròquies per la CS-335, la carretera de l’Aldosa i Anyós. Poc després de les cinc de la tarda el departament va anunciar que la circulació quedava restablerta. El tall de la via es va produir a la sortida de la Massana en direcció Ordino, on hi ha un supermercat.

La parròquia de la Massana va ser una de les més afectades pel temporal. De fet, un altre incident destacable es va produir a la zona boscosa situada a prop de l’Aldosa. En aquest cas, el fort vent va provocar violentes destrosses en la vegetació i va tombar i malmetre diversos arbres que es trobaven a prop de la carretera, concretament a la zona de la urbanització El Bosquet. Les imatges, que circulaven a través de les xarxes socials, evidenciaven una situació propera a la catàstrofe.

Pel que fa a la resta d’incidents, Mobilitat va informar d’una petita esllavissada de pedres a la carretera de Fontaneda, per la part alta. Els serveis d’emergència s’hi van desplaçar per netejar la zona. Per altra banda, les pluges també van provocar grans basses d’aigua al carrer doctor Mitjavila que va generar cues de vehicles a prop de la rotonda d’Andorra la Vella per la quantitat d’aigua acumulada a la calçada. El mobiliari urbà també va patir destrosses. En aquest cas, la caiguda d’un fanal a l’inici de la carretera d’Engolasters per les fortes ràfegues de vent, que en un primer moment va posar en perill els vehicles que circulaven per aquella via, va provocar retencions importants que més tard es van solucionar amb la retirada del mateix fanal.

El Govern advertia a l’inici de la tarda que calia extremar tota precaució a la carretera pels períodes de pluja intensa que els experts preveien que es podien allargar durant tota la jornada. En el mateix sentit, Protecció Civil alertava que els ruixats intensos continuarien i demanava limitar els desplaçaments i consultar l’estat de les carreteres abans d’agafar el vehicle.

Pel que fa al trànsit, durant la tarda tota la xarxa viària va quedar greument afectada. A part de les retencions a la CG-3 entre Ordino i la Massana a causa de la caiguda de l’arbre, també es van produir retencions a l’avinguda Salou i l’avinguda Tarragona, a Andorra la Vella, segons va informar el departament de Mobilitat. La situació viària es va normalitzar cap a les nou de la nit, quan el fort temporal ja quedava només com una anècdota i, per sort, amb danys únicament materials.

FINS A 30 SORTIDES DEL COS DE BOMBERS

El servei de bombers va fer ahir fins a 30 sortides relacionades amb la tempesta, de les quals 10 al parc de la Massana, quatre a Canillo i 16 a Santa Coloma. Els serveis van començar a les 15.35 hores i es van dur a terme fins a les 19.49. El Govern va informar que els agents de circulació dels comuns també van estar treballant coordinadament amb les altres autoritats per resoldre les afectacions a la via pública. A les nou de la nit, Mobilitat va anunciar a través de les xarxes socials que la circulació quedava restablerta de nou a les carreteres del país.

La tempesta fa estralls

La tempesta fa estralls

tracking