x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
efectes del temporal

Canvi de les proteccions a la torre d'Escaldes

Els operaris treballen en els desperfectes generats a l'edifici de les Terrasses d’Emprivat per la tempesta d'ahir
Estat de la torre aquesta tarda

Estat de la torre aquesta tarda

Estat de la torre aquesta tarda

Fernando Galindo
La torre en construcció vista des de la distància, ahir.

El miratge de la torre inclinada

La torre en construcció vista des de la distància, ahir.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/06/2021 a les 17:37
Els operaris han treballat avui en els desperfectes que el temporal d'ahir va generar a l'edifici Les Terrasses d'Emprivat d'Escaldes-Engordany. Els obrers han desmuntat la reixa de protecció de la bastida de la planta superior i les escales que la subjectaven amb l'objectiu de canviar el que estava malmès d'ahir.

La torre inclinada
Durant força minuts molts ciutadans d’Andorra van contenir ahir la respiració quan va començar a publicar-se per les xarxes –bàsicament WhatsApp– fotos d’una de les torres que s’estan construint al Clot d’Emprivat, amb la pregunta de si s’estava inclinant per la força del vent.


La veritat és que molta gent es va empassar la falsa alarma. Les imatges reflectien la sensació que realment la part superior s’havia inclinat encara que sense gaire sensació de perill. Òbviament ràpidament es van mobilitzar a la zona la policia, el ministre d’Interior i el director de la policia, Josep Maria Rossell i Jordi Moreno, respectivament, i responsables de la construcció.


La seva presència va encoratjar la convicció que alguna cosa grossa estava passant a l’estructura de l’edifici Les Terrasses d’Emprivat. Com acostuma a passar en fets similars, es va tallar la circulació als cotxes i es va tancar un aparcament públic molt proper. Els vehicles aparcats van poder sortir de la zona sense problemes, ja que és en un altre vial.


La foto es va fer viral, però de seguida van començar a consolidar-se els motius d’aquesta falsa visió òptica. El problema va ser que les bastides de la reixa de protecció es van moure a la part de la cúpula de l’estructura i semblava que havia deixat de ser recta.

Un tram de l’avinguda Nacions Unides va quedar tancat, probablement fins avui al matí. Els agents de circulació es van dedicar a intentar localitzar els propietaris dels vehicles aparcats perquè els retiressin, mentre que la resta havien de ser retirats per la grua municipal sense cost perquè es tracta d’una incidència.

L’arquitecte de l’obra va fer una revisió i es va reforçar la protecció, però per seguretat perquè el risc zero no existeix la circulació en aquest tram va quedar tallada. El ministre Rossell, que va seguir in situ les actuacions, va remarcar que “l’ensurt ha sigut més visual que real”.

Els operaris van tornar a tensar les cordes que aguanten les xarxes de protecció i, amb aquestes mesures, tot va tornar a la normalitat i les xarxes van emmudir.

L’edifici escaldenc seguirà creixent fins arribar a l’alçada màxima, i ho farà ben recte, fins arribar les 20 plantes, juntament amb altres gratacels que s’estan construint paral·lelament a la mateixa zona d’Escaldes.

GRATACELS
El Clot d’Emprivat consta de cinc projectes, tots amb les seves característiques que visualment els fan diferents però que en realitat tenen similituds. No tots, però, estan en aquests moments edificant-se. Casa Fusilé, per exemple, que compta amb una parcel·la a la part alta de la zona, tocant amb l’avinguda Carlemany, està acabant de definir el projecte, ja que es troba a la fase d’analitzar com es farà l’alliberament final de les zones comunes. En canvi, els promotors de les tor­res de Les Ter­rasses d’Emprivat, La Torre i les Tor­res Zenit ja compten fins i tot amb alguns compradors. Les Terrasses d’Emprivat, de les quals Profinca és la promotora, consten de tres torres tot i que la promoció actual només és d’una. Aquestes es troben al punt més alt de la zona i està previst que totes les construccions finalitzin el desembre de l’any 2021. En el cas de La Torre, consta d’una única edificació de vint plantes.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts