Operació antidroga rei

El detingut a la Massana, 'vell' conegut de la policia

El jove andorrà de 22 anys detingut a la Massana ja havia tingut problemes legals previs

El detingut a la Massana, 'vell' conegut de la policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia situa els primers contactes amb la droga del detingut, andorrà de 22 anys, ja l’any 2014 quan encara era menor d’edat. La “major implicació” amb el món dels estupefaents arrencaria el 2018. I dimecres, en una operació que es preparava des de feia mesos i coordinada entre la Batllia i el grup de delictes contra la salut pública de la policia, el jove va ser detingut per tràfic d’estupefaents. Per al cos d’ordre és “un important traficant d’estupefaents” que proveïa en gran manera menors d’edat. Al seu domicili, establert a l’avinguda Sant Antoni massanenca, els agents van comissar mig quilo de marihuana, 236 grams d’haixix, 1.500 euros i diversos bitllets falsos i també objectes que certificarien que es dedicava a la venda: una bàscula i material per confeccionar dosis unipersonals de marihuana.

A la zona on viu el jove, a l’entrada a la parròquia venint de les centrals, ahir la detenció feia part de les converses del dia després que es fes pública. El jove és conegut i també són coneguts els seus problemes previs amb la policia (no tots relacionats amb la droga). També els que en el passat ha tingut un familiar directe. Però cap dels veïns consultats no havia estat testimoni de l’operació policial ni sabia que l’edifici on viu el jove havia esdevingut “un important punt de venda” d’estupefaents.

Segons la informació que va facilitar la policia, la detenció es va produir quan el detingut es disposava a materialitzar una entrega de droga. La investigació ha determinat que darrerament “realitzava quasi diàriament vàries vendes”. Els agents l’haurien sotmès a una vigilància estreta els últims temps però la investigació arrenca en determinar que “en els darrers dos anys, i coincidint amb la pandèmia, es va detectar un increment de moviments sospitosos a la vila de la Massana que podrien concordar amb tràfic d’estupefaents”. Les vigilàncies que es van organitzar van servir per elevar les sospites sobre que s’estava davant “d’un important punt de venda al detall de marihuana”. I és que es va constatar com l’edifici on viu l’arrestat era freqüentat cada vegada per més joves “que entraven i sortien als pocs minuts, entre ells menors d’edat. Així mateix, es va constatar que el detingut es desplaçava sovint a altres parròquies on prenia contacte sobretot amb nois joves”. Malgrat que es mogués arreu del país, la policia també considera que tenir un punt de proveïment a la parròquia està estretament lligat al fet que s’hagi comprovat com darrerament ha crescut el consum de marihuana a la parròquia.

INVESTIGACIÓ OBERTA

Ahir la policia no havia fet cap més detenció però sí que s’havien efectuat diligències “prop de vàries persones” per la presumpta relació amb els fets. No obstant això, el cos d’ordre va indicar que la investigació continua oberta i no descarta nous arrestos.

La major problemàtica del jovent amb el consum d’estupefaents ha provocat que la policia hagi engegat noves accions com dur gossos ensinistrats als controls que fan a l’entorn d’escoles.

El detingut a la Massana, 'vell' conegut de la policia

tracking