x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell General

La CASS i un expert en pensions iniciaran el debat en comissió

La parapública presentarà els darrers estudis actuarials i el PS hi aportarà un especialista
Diversos membres que integren la comissió.

La CASS i un expert en pensions iniciaran el debat en comissió

Diversos membres que integren la comissió.

Eduard Comellas
Actualitzada 16/06/2021 a les 12:28
La comissió d’estudi per a la sostenibilitat de les pensions de jubilació de la CASS va reunir-se ahir al matí per primer cop amb tots els actors implicats en la matèria: consellers generals, membres del Govern, de la CASS, patronal, sindicats, Federació de la Gent Gran i associacions de persones amb diversitat funcional. Després de mitja hora de reunió, el president de la comissió, Carles Enseñat, va donar per tancada la compareixença amb dos deures per a la propera sessió, que se celebrarà el dia 29. En primer lloc, a demanda del president del grup parlamentari de terceravia, Josep Pintat, la CASS haurà de presentar “la foto” dels darrers estudis actuarials per tenir “un coneixement exhaustiu” de quin és l’estat pel qual passa el sistema de pensions. “Hem de baixar al fons per tenir informació més acurada i així afinar més amb els experts”, va afirmar.

Així mateix, el segon objectiu per a la propera sessió és que tots els presents puguin aportar la seva llista d’experts per analitzar la matèria en qüestió. Amb el consens de la comissió, el debat s’iniciarà amb un assessor del PS que aprofundirà de manera “acadèmica” en els diferents models de pensions que existeixen als països de l’entorn.

El calendari es preveu dens durant els mesos de juliol, agost i setembre, ja que abans de l’1 d’octubre s’ha de sotmetre al ple del Consell General el resum executiu de la comissió. A partir del desembre s’iniciarà un segon treball legislatiu on el perfil dels experts s’ajustarà per calcular l’impacte de les mesures a aplicar.
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts