Una crisi anunciada

Gili assegura que no hi haurà marxa enrere en la sortida del PS

Alís considera que les discrepàncies que hi havia amb la cònsol no eren insalvables

Gili assegura que no hi haurà marxa enrere en la sortida del PSE. P.

Creat:

Actualitzat:

Recompondre la relació entre la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, i el Partit Socialdemòcrata és una quimera. “Quan algú pren la determinació de presentar la baixa d’un partit és perquè és una decisió meditada”, va comentar ahir Gili, tancant la porta a qualsevol possible reconciliació, durant la inauguració de l’exposició de Disney que hi ha a Vivand. Per contra, la política escaldenca va descartar que la tensa situació que es viu entre ella i el partit es pugui traslladar al comú.

L’altra part de l’equació, el PS, continua desconcertat amb el moviment que va fer dilluns Gili. En aquest sentit, el primer secretari de la formació, que repeteix en el càrrec després del congrés, Gerard Alís, va explicar al Diari que “em va donar la carta i després de parlar vam acordar que ens veuríem després del congrés. Havíem de dinar plegats aquesta setmana”. Per al número dos dels socialdemòcrates, “les diferències que hi havia eren de caràcter polític, tant en l’àmbit nacional com comunal, però no eren pas insalvables i crec que podíem haver reconduït la situació”. Algunes de les problemàtiques girarien entorn al fet que Gili no hauria sentit suficient suport del partit durant aquest any i tampoc pel que fa a la Llei de finances comunals. En aquest sentit, el conseller general del PS Jordi Font va comentar que “ara al partit tenim un posicionament que és molt clar. Hi ha tots els grups parlamentaris que estan en la mateixa tendència. No sé si aquesta és la desavinença, però quan algú manifesta desavinences les ha d’especificar. Jo no en tinc cap amb ella en l’àmbit polític i ella potser en té alguna, no ho sé”.

Fonts properes a una part de la militància del PS, però, van comentar que el conflicte amb la cònsol escaldenca no s’havia gestionat bé i que calia arribar al congrés amb la problemàtica resolta en lloc d’esperar.

DA ES MANTÉ AL MARGE DE LA POLÈMICA

Demòcrates per Andorra va optar ahir per no tirar més llenya al foc de l’incendi que hi ha a les files del PS. El cap de Govern, Xavier Espot, va manifestar que “no em correspon a mi fer valoracions del que passa en un altre partit”, una declaració similar a la que va fer la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va dir que “la relació és correcta”. Al matí, però, el president del grup de DA, Carles Enseñat, va comentar que “haurem de valorar si s’inclou la cònsol d’Escaldes a les reunions de la Llei de finances comunals, perquè ja no té representació parlamentària”.

tracking